Coverafbeelding The Bee Gees - How Can You Mend A Broken Heart

The Bee Gees

How Can You Mend A Broken Heart

  • Statistieken
  •   6 weken
  •   16 piekpositie
  •   95 punten
  •   1971

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang).

De broers werden geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreerden ze naar Australië. Daar begon hun carrière, en in 1967 keerden ze terug naar Engeland. In Australië en Nederland hadden ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, daarna volgden nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.Na het album Odessa (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoorde hij een solohit met Saved by the bell. Maurice Gibb trouwde met de Schotse zangeres Lulu. De groep werd later opgedoekt en opnieuw opgericht.
Vanaf het moment dat Jive talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse nummer 1-hit werd, werd de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 was de groep plotseling weer immens populair, en was ze een van de belangrijkste exponenten van de disco geworden. Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun gebruik van hoge stemmen, vergelijkbaar met de falsetstem.De Bee Gees schreven en produceerden in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross.Na 1981 werd het stil rond de groep, maar in 1987 maakte ze haar derde comeback met het nummer You win again, een Britse nummer 1-hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren 70 van de 20e eeuw een tieneridool, stierf in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 stierf Maurice onverwacht aan een darminfarct. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gingen daarop hun eigen weg met een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees. Onder de naam Brothers Gibb traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.In november 2011 werd bekend dat Robin, toen 61, leed aan leverkanker. Hij overleed op 20 mei 2012. Daarmee kwam er een definitief einde aan de Bee Gees.


Songtekst

I can think of younger days when living for my life
Was everything a man could want to do.
I could never see tomorrow,
but I was never told about the sorrow.

And how can you mend a broken heart?
How can you stop the rain from falling down?
How can you stop the sun from shining?

What makes the world go round?
How can you mend a this broken man?
How can a loser ever win?
Please help me mend my broken heart and let me live again.

I can still feel the breeze that rustles through the trees
And misty memories of days gone by
We could never see tomorrow,
no one said a word about the sorrow.

And how can you mend a broken heart?
How can you stop the rain from falling down?
How can you stop the sun from shining?
What makes the world go round?

How can you mend this broken man?
How can a loser ever win?
Please help me mend my broken heart
and let me live again.

Please help me mend my broken heart
and let me live again.

Songinformatie

ArtiestBee Gees
 A-kant
Titel How Can You Mend A Broken Heart
Lengte 03:57
Componist(en) B. Gibb, R. Gibb
 B-kant
Titel Country Woman
Lengte 02:48
Componist(en) Maurice Gibb
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 2058 115
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US 1
Album Trafalgar


Positieverloop