Coverafbeelding Taylor Swift feat. Shawn Mendes - Lover - Remix
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-12-1989
Land   Verenigde Staten

Taylor Swift schrijft al op jonge leeftijd gedichten, boeken en liedjes. Als ze elf jaar oud is geeft ze verschillende platenmaatschappijen demo’s met haar liedjes. Ze ontvangt veel afwijzingen en ook aanbiedingen waar ze niet op in wil gaan. In 2006 verschijnt haar eerste single, Tim McGraw, waarna ook haar titelloze debuutalbum een feit is.

Eind 2008 verschijnt haar tweede complete album, Fearless. De verkoop overtreft alle verwachtingen en ze is de best verkopende vrouwelijke artiest met een album in het tijdsbestek van één week. In het vroege voorjaar van 2009 debuteert Swift ook in de Top 40 als Love Story de 13e plaats weet te bereiken.

Het derde album van de zangeres is in 2010 een feit, Speak Now. Ze schrijft het nummer Safe And Sound voor de soundtrack bij de film The Hunger Games en wordt daarvoor met een Grammy onderscheiding. Red verschijnt in 2012 en levert Swift twee noteringen in de Top 40: We Are Never Ever Getting Back Together en haar grootste hit, I Knew You Were Trouble. Daarna scoort ze met 22 en Everything Has Changed (met Ed Sheeran) nog twee noteringen in de Tipparade.

Twee jaar na Red verschijnt op 28 oktober 2014 haar vijfde studioalbum, 1989. Met Shake It Off, dat als voorloper verschijnt, scoort ze de Alarmschijf en haar grootste Top 40-hit. De zangeres besluit in november dat haar nummers niet langer via streaming beschikbaar zijn.

Na Blank Space wordt Style Alarmschijf en is de derde single van het album 1989. In juni geeft Swift een concert in Amsterdam en aan het eind van de maand komt Bad Blood in de Top 40 terecht. Tijdens de MTV Video Music Awards eind augustus is ze opnieuw de grote winnaar en tegelijkertijd verschijnt de video bij haar nieuwe single Wildest Dreams.
2015 is een succesvol jaar voor de zangeres - ze wint prijs naar prijs en weet op Instagram haar aantal volgers te verdrievoudigen tot bijna 60 miljoen. Daarmee heeft ze de meeste volgers op Instagram. Op 31 december 2015 gaat de video van Out Of The Woods in premiere.

In 2016 werkt Swift in stilte aan nieuw materiaal en is ze sporadisch op een podium te zien. Wel lanceert ze, in samenwerking met AT&T haar eigen tv-kanaal, Taylor Swift Now. Eind december maakt ze, samen met Zayn, het nummer I Don't Wanna Live Forever voor de film Fifth Shades Darker. Haar zesde studioalbum, Reputation, verschijnt op 10 november 2017 en drie weken na die release ook op de verschillende streamingplatformen. Look What You Made Me Do, dat eind augustus verschijnt, breekt verschillende records. Zo wordt het de track die in de eerste 24 uur het meest wordt aangeklikt via streaming (8 miljoen keer) en de video wordt in de eerste 24 uur het meest bekeken (43 miljoen keer). Met Look What You Made Me Do pakt ze voor de zevende keer de Alarmschijf bij Radio 538. Gorgeous wordt de volgende track van het album die wordt opgepakt.
Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track die ze samen met Ed Sheeran en Future maakte.

In 2019 verschijnt er nieuwe muziek van Taylor Swift via Me! (met Brendon Urie) en You Need To Calm Down. In de clip bij die laatste track is ook Katy Perry te zien. De twee hebben na ruim vijf jaar hun ruzie bijgelegd. In augustus mislukt de titeltrack van haar album, Lover. In november doet ze een nieuwe poging met dat nummer, dan met de aanvullende vocalen van Shawn Mendes.

Folklore is het achtste studioalbum dat Swift onverwachts uitbrengt in juli 2020. Cardigian is de eerste single van de coillectie van 16 nummers. Ook haar volgende album, Evermore, komt in december 2020 uit de lucht vallen. Van dat album wordt Willow één van de populaire tracks.

Songtekst

We could leave the Christmas lights
Up till January
This is our place
We make the rules
And there's a dazzling haze
A mysterious way about you, dear
Have I known you twenty seconds
Or twenty years

Can I go
Where you go
Can we always
Be this close
Forever and ever

Take me out
And take me home
You're my, my, my, my
Lover

We could light a bunch of candles
And dance around the kitchen, baby
Pictures of when we were young
Would hang on the wall
We would sit on the stoop
I'll sing love songs to you when we're eighty
See, I finally got you now, honey
I won't let you fall

Can I go
Where you go
Can we always
Be this close
Forever and ever

Take me out
And take me home (Forever and ever)
You're my, my, my, my
Lover

Ladies and gentlemen
Will you please stand
With every guitar string
Scar on my hand
I take this magnetic
Force of a man
To be my
Lover

Look in my eyes
They will tell you the truth
The girl in my story
Has always been you
I'd go down with the Titanic
It's true
For you
Lover

And you'll save
All your dirtiest jokes for me
And at every table
I'll save you a seat (Save you a seat)
Lover

Can I go
Where you go (Can I go where you go, baby)
Can we always
Be this close
Forever and ever

Take me out
And take me home (Forever and ever)
You're my, my, my, my
Oh you're my, my, my, my
Darling, you're my, my, my, my
Lover

Songinformatie

ArtiestTaylor Swift,
Shawn Mendes
Titel Lover (Remix)
Lengte 3:41
Componist(en) Taylor Swift · Scott Harris · Shawn Mendes
Producer(s) Jack Antonoff, Taylor Swift / Producer Vocal: Zubin Thakkar
Engineer(s) Jack Antonoff, Laura Sisk, Zubin Thakkar / Technische assistentie: John Rooney / Vocal Engineer: George Seara, Mike Gnocato
Mixage Mix Engineer: John Hanes
Platenlabel Republic Records
Catalogusnr digital download
Releasedatum 13-11-2019


Positieverloop