Coverafbeelding Stray Cats - Little Miss Prissy
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1981

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Stray Cats is een in 1979 door gitarist en zanger Brian Setzer opgerichte rockabillyband. De band bestaat uit de schoolvrienden Brian Setzer, Lee Rocker (echte naam Leon Drucker) en Slim Jim Phantom (echte naam James McDonnell).

De groep werd sterk beïnvloed door artiesten uit de jaren vijftig, zoals Gene Vincent, Eddie Cochran en Bill Haley. Aanvankelijk had het trio nauwelijks succes in eigen land. In Groot-Brittannië en Europa was echter een ware rockabilly-revival aan de gang, en de singles van Stray Cats scoorden daar wel.Na een optreden in Londen ontmoette Stray Cats producent Dave Edmunds. Hij bood aan met de band te gaan samenwerken, en ging met hen de studio in om het album Stray Cats op te nemen. Dit album werd in 1981 in Groot-Brittannië en Europa uitgebracht op het Arista-platenlabel. De band werd onmiddellijk zeer populair en scoorde grote hits met nummers als Runaway Boys, Stray Cat Strut en Rock This Town.

Hun tweede album, Gonna Ball, werd minder goed ontvangen en kreeg veel negatieve recensies. De band keerde terug naar de Verenigde Staten en tekende een contract met EMI.

Hun daaropvolgende album, Rant N' Rave With The Stray Cats, was ook een succes, mede dankzij de start van het nieuwe televisiestation MTV waar hun muziek en videoclips veel gedraaid werden. De van het album afkomstige single (She's) Sexy + 17 werd dan ook een hit.

Persoonlijke conflicten zorgden ervoor dat de band in 1984 uiteenviel. Brian Setzer besteedde veel tijd aan samenwerkingsverbanden met andere musici als Stevie Nicks, Bob Dylan en Robert Plant.

De groep kwam echter nog diverse keren samen. Dat was al in 1986 het geval, toen de band een cd met covers opnam (Rock Therapy). Deze cd kende slechte verkoopcijfers. In 1989 kwamen ze opnieuw bijeen en namen het album Blast Off op, waarna ze met Stevie Ray Vaughan op tournee gingen. Het contract met EMI was inmiddels beëindigd, en ze gingen met Nile Rodgers de studio in voor hun volgende album Let's Go Faster. Na nog twee albums (Choo Choo Hot Fish en Original Cool) hield de band het weer voor gezien en gingen ze opnieuw uiteen.Na twaalf jaar stilte rondom de band kwamen ze in 2004 echter opnieuw samen voor een tour van een maand door Europa. Van deze tour werd een live-cd uitgebracht: Rumble in Brixton. In de zomer van 2007 ging de band op tournee in de Verenigde Staten. In maart 2008 kondigde de band aan definitief uit elkaar te gaan. Ter afscheid ging de band nog eenmaal op tournee. In oktober 2018 kondigde de band hun 40-jarig bestaan aan te vieren met een nieuw album en tour.

Songtekst

Well I know a little lady, she lives down London way,
She talks and talks all night, but she ain't got much to say.
She don't need no ones opinion, don't want no interruptions,
Just shuts up long enough to reapply the suction

Well she's little miss prissy, and she love you,
But she ain't worth a dime

Well I swallow all her comments, make her all remarks,
When I finally get her where I want her,
Her bite's worse than her bark.

Well she's little miss prissy, she love you,
But she ain't worth the time
She ain't worth the time

Well I know a little lady, she lives down London way,
She talks and talks all night, but she ain't got much to say.
She don't need no ones opinion, don't need no interruptions,
Just shuts up long enough to reapply the suction

Well she's little miss prissy, and she love you,
But she ain't worth the time
She ain't worth the time
But she ain't worth the time
She ain't worth the time. Oh no

Well she's little miss prissy, and she love you,
But she ain't worth the time

Songinformatie

ArtiestStray Cats
 A-kant
Titel Little Miss Prissy
Lengte 2:59
Componist(en) Setzer
Producer(s) S. Cats, H. Hoven
 B-kant
Titel Cross That Bridge
Lengte 2:38
Componist(en) Setzer
Producer(s) B. Setzer, The Stray Cats
 
Platenlabel Arista
Catalogusnr 103.812
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Gonna Ball

Positieverloop