Coverafbeelding Ria Valk - Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie

Ria Valk

Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie

  • Statistieken
  •   15 weken
  •   18 piekpositie
  •   219 punten
  •   1965

Artiestinformatie

Geboortedatum   11-02-1941
Land   Nederland

Ria Valk is behalve zangeres ook voormalig televisiepresentatrice en actrice. Zij genoot haar grootste bekendheid als zangeres in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw van liedjes met vooral vrolijke en komische teksten.

In 1959 werd ze met haar uitvoering van Tutti Frutti tweede achter winnaar Pim Maas bij een Elvis-imitatiewedstrijd. Het betrof hier de verkiezing van de Nederlandse Elvis Presley.
In haar beginjaren legde ze zich toe op de rock-'n-roll en scoorde in 1960 de hit Hou je echt nog van mij Rockin' Billy, een vertaling van het Zweedse lied Är du kär i mej ännu een grote hit in het pré Top 40 tijdperk waarna nog diverse hits volgden.

Aan het einde van de jaren 1960 en begin jaren 1970, scoorde ze een enkele redelijke hits in het komische genre, zoals Dan moet je me zuster zien (1967), Casatschok 1969), Vrijgezellenflat (1969), Fotomodel (1970), Met Iwan op de divan (1970), Onze Griek (1971) en De horrelepiep (1972).
In de jaren 70 stapte ze over naar het carnavalsgenre. Met haar carnavalshits De liefde van de man gaat door de maag (beter bekend als het refrein: Ik heb worstjes op mijn borstjes) uit 1975 en Leo (1976) bleef ze haar imago van jolige meid gestalte geven.

In januari 2020 verscheen een verzamel-cd van Ria Valk in de Favorieten Expres-reeks. Naast de bekende hits staan er ook gevoelige luisterliedjes op deze verzamel CD,


Songtekst

Als ik de golven aan het strand en de duinen, het zand zie
Denk ik aan de vakantie, vakantie, vakantie
Dan denk ik ook aan jou
Jij beloofde mij je trouw
Je maakte schuchter je avance, avance, avance
Er groeide een romance, romance, romance
We hielden van elkaar
Was het spel of was het waar

De tijd aan zee verstreek
Veel te vlug zoals je zei
Veertien dagen bleek een week
En zelfs die week die vloog voorbij
Toen kwam de laatste dag
We hebben urenlang gepraat
Het laatste wat ik van je zag
Was je schaduw in de straat

Als ik de golven aan het strand en de duinen, het zand zie
Denk ik aan die vakantie vakantie vakantie
Dan denk ik weer aan jou
Maar ik lach nu om je trouw
Ik weet het nu jouw liefde
Jouw liefde was voor een vakantie, vakantie, vakantie
Want als'k je op het strand zie, het strand zie, het strand zie
Dan ben je nooit alleen
Je hebt altijd meisjes om je heen
Om je heen

Songinformatie

Op de achterkant van de hoes valt de volgende tekst te lezen:
"Ria Valk's carrière heeft in ruim 5 jaar reeds een aantal metamorfoses ondergaan. Eindhovense Ria begon - na de Mulo - te zingen in 't Uiltje van Kees Manders, won vervolgens de tweede prijs in de Nederlandse Elvis Presley wedstrijd. Bij deze laatste gelegenheid werd ze ontdekt door Avro's Roel Balten, die haar meenam naar La Courtine om voor de Nederlandse militairen op te treden.
La Courtine was voor Ria Valk niet alleen het stadje waar haar carrière begon: ze ontmoette daar ook dienstplichtige Herman de Keulenaar, met wie ze op 3 juli 1962 in het huwelijk trad. Ria was toen Nederlands meest bekende cow-girl. In cowboykostuum en met gitaar trad ze in het gehele land op en haar platen werden grote toppers. Van die tijd dateren ook de twee gouden platen die nu in haar huis in Vinkeveen hangen. 'Rocking Billy' en 'Tommy uit Tennessee' waren de nummers die haar deze kostbare platen opleverden.
De cowboyperiode is nu voorbij. 'Dat pak trek ik niet meer aan. Die tijd is voorbij. Ik doe nu een leuke jurk aan die me lekker zit' zegt Ria. Dat talent zich nooit verloochent toonde Ria Valk overduidelijk aan, want ook zonder breedgerande hoed en gitaar bleef ze in de belangstelling. Ze werd het meisje dat voor de humor in de Rob de Nijs televisieshow zorgde en op de hitparade bleef. Met 'Fernando, Alfredo en José' zorgde ze voor een der grote Nederlandse toppers in de zomer van 1965."
ArtiestRia Valk
 A-kant
Titel Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie (Surfin' Senorita)
Lengte 2:10
Componist(en) J. Moss, H. Alpert, C. v. d. Vegt
 B-kant
Titel (De zigeuners van) Saloniki
Lengte 3:15
Componist(en) J. Bulterman, L. Post
 
Platenlabel Decca
Catalogusnr AT 10 166
Album Vrijgezellenflat


Positieverloop