Spotlight: Terug Bij Af

- Releases

 Flemming Ronnie Flex
Spotlight: Terug Bij Af

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Flemming en Ronnie Flex.

Wanneer je doorbraakhit maandenlang niet aan te ontkomen is, kan dat zorgen voor onrealistische verwachtingen. Toch hoeft dat niet uit te maken als je een heel arsenaal aan rammers op de plank hebt liggen. Dat was het geval bij de uit Den Bosch afkomstige singer-songwriter Flemming. Toen hij eind vorig jaar doorbrak met Amsterdam leek Flemming misschien een trend, maar ondertussen weten we dat zijn sound voorlopig niet meer weggaat.

Opvolgers Zij Wil Mij en Automatisch waren de afgelopen maanden niet van streamingplaylists weg te slaan en de laatstgenoemde werd een van de grootste zomerhits van dit jaar. Wat nog ontbrak in de vooralsnog bijzonder trefzekere carrière van Flemming was een sterke samenwerking. Tot nu. De jonge artiest belde voor zijn volgende single namelijk The Streamers-maatje Ronnie Flex.

Het resultaat is Terug Bij Af. Een popliedje met hoofdletter P precies in de lijn van zijn eerdere releases. De combi tussen de ondertussen herkenbare popsound van Flemming en Ronnie’s warme klanken werkt goed en het levert een gegarandeerde hit op. Hoewel er altijd een markt zal zijn voor catchy poprefreinen over huilen op de dansvloer, moet Flemming wel waken dat liedjes als deze niet gaan klinken alsof ze uit een machine komen. Zijn sound voelt nu nog authentiek, maar het gevaar dat hij in herhaling gaat vallen begint langzaam te groeien.