Spotlight: Tattoo

- Releases

 Loreen
Spotlight: Tattoo

Deze week in de Spotlight: de nieuwe Songfestivalinzending van Loreen.

Het is maart en dat betekent naast het begin van de lente ook de begin van het belangrijkste seizoen van het jaar: Eurovision-seizoen. Hoewel dat misschien wat overdreven is, begint bij veel mensen de Eurovisiekoorts wel degelijk flink te borrelen deze tijd van het jaar. Het ene na het andere land komt met hun inzending en langzaam krijgen we een beeld van hoe het er dit jaar in Liverpool gaat uitzien.

Wij komen zelf met Burning Daylight, een wat brave popballad die zonder spannende staging waarschijnlijk vrij snel vergeten zal worden. Wie weet wat het team van Mia Nicolai en Dion Cooper ervan zal maken, maar het zal zeker met iets bijzonders moeten komen om aanspraak te willen maken op de winst. Die is eigenlijk al zo goed als zeker vergeven. Voor Zweden treedt namelijk een oude bekende aan die nu al met grote afstand bovenaan staat bij de bookmakers.

Zangeres Loreen won met Euphoria het Songfestival en scoorde vervolgens ook nog eens een gigantische hit met de dancepopplaat. Is haar nieuwe inzending Tattoo dan compleet iets anders? Nee, het is bijna een kopie van Euphoria. Is dat erg? In dit geval niet. Als er namelijk ooit een Eurovision-klassieker was die een deel 2 verdiende, dan was het wel Euphoria van Loreen. En Tattoo is in alle opzichten precies Euphoria deel 2.