Spotlight: Sweet & Sour

- Releases

 Jawsh 685 Lauv Tyga
Spotlight: Sweet & Sour

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Jawsh 685.

Het was misschien wel een van de gekste doorbraken van dit jaar: Nieuw-Zeelandse producer Joshua Nanai oftewel Jawsh 685. Gek omdat zijn ‘Laxed (Siren Beat)’ in eerste instantie een hit werd op TikTok zonder ook maar een woord tekst. Voor mensen die die versie gewend waren, was het dan ook wel even wennen om de stem van Jason Derulo er ineens overheen te horen. Toch werd ‘Savage Love (Laxed – Siren Beat)’ de gigantische nummer 1-hit die we nu allemaal woord voor woord kunnen meezingen.

Als het je dan ook zo goed lukt om de muziekcarrière van Jason Derulo uit het graf te trekken moet je wel een hele grote zijn. Dat probeert de slechts 17-jarige Nieuw-Zeelander nu ook meteen verder te bewijzen. Na een van de grootste zomerhits te hebben gescoord, heeft Jawsh nu namelijk zijn zinnen gezet op de grootste herfsthit voor zover dat überhaupt een ding is. Toch klinkt de opvolger van ‘Savage Love’ minstens net zo zomers als het origineel.

‘Sweet & Sour’ is een samenwerking met rapper Tyga en singer-songwriter Lauv. Het toeval wil dat beide artiesten slechts een keer eerder de Nederlandse Top 40 haalden en ze dat allebei deden met een samenwerking met DJ Snake. Toch heeft ‘Sweet & Sour’ precies niks gemeen met zowel ‘A Different Way’ als ‘Loco Contigo’. De plaat is namelijk net zo zoet als het eerste deel van zijn titel. De verse van Tyga geeft het een klein ruw randje, maar verder is het echt een typisch voorbeeld van bubblegumpop. Met een hele simpele formule en weinig originele tekst is het niet bepaald een vernieuwend hoogstandje, toch is het wel een lekker liedje waar de radio van zal smullen en dat absoluut klinkt als een hit.