Spotlight: Sigue

- Releases

 J Balvin Ed Sheeran
Spotlight: Sigue

Deze week in de Spotlight: een van de twee nieuwe singles van J Balvin en Ed Sheeran.

Wanneer twee artiesten met elkaar bevriend raken, kunnen er soms muzikaal hele interessante dingen uit voortvloeien. Zo ook bij supersterren J Balvin en Ed Sheeran. De Colombiaan en Brit werden vrienden en besloten vervolgens zich totaal onder te dompelen in de muziekstijl van de ander. Hier is nog veel meer uitgekomen, maar voor nu hebben we twee singles voorgeschoteld gekregen in Forever My Love en Sigue.

Voor wie nog steeds geen genoeg heeft van het ‘klassieke’ Ed Sheeran-geluid: houd het maar op Forever My Love. Maar het is makkelijk voorstellen dat veel mensen met die sound na het afgelopen half jaar wel weer even klaar zijn. Daarom hebben Balvin en Sheeran ook een track gemaakt die dicht ligt bij de herkenbare sound van de Colombiaan. Sigue is voor Sheeran op zijn zachtst gezegd iets nieuws.

Ed Sheeran is zo’n beetje het boegbeeld van safe en crowdpleasing muziek. Toch heeft hij stiekem ook best wat dingen gemaakt waarop hij het avontuur op zoekt. Neem bijvoorbeeld zijn No. 6 Collaborations Project waarop hij een heel spectrum aan artiesten uit verschillende werelden en genres bij elkaar bracht. Of zijn recente Afrobeats-samenwerking Peru met Fireboy DML. Sigue past in dat rijtje. Een echte reggaetonplaat waarop Sheeran misschien nog niet helemaal op zijn gemak klinkt, maar waarop hij wel uit zijn comfortzone stapt. Die durf moet benoemd worden en het helpt ook dat Sigue een lekkere plaat is die in de zomer zomaar eens zou kunnen werken.