Spotlight: Peaches

- Releases

 Justin Bieber
Spotlight: Peaches

Deze week in de Spotlight:  Peaches, de track die na de release van het album de populairste track blijkt. 

Eens in de zoveel tijd komt er zo’n track uit waarvan je na de eerste luisterbeurt meteen met zekerheid kunt zeggen dat het een hit is. Justin Bieber heeft van dit soort hits al meerdere voorbeelden. ‘Sorry’, ‘Love Yourself’, de ‘Despacito (remix)’. Maar de laatste tijd is dat niet meer zo zijn stijl. Zijn laatste album produceerde dan wel hits, maar lang niet allemaal stonden ze als een huis. Alleen ‘Intentions’ bereikte de top 10 en werd ook weer vrij snel vergeten.

Voor de release van zijn nieuwe album ‘Justice’ bracht hij al meerdere tracks uit. Het wat brave ‘Holy’, het ietwat zelfmedelijdenanthem ‘Lonely’, hartenkreet ‘Anyone’ en sterke popsong ‘Hold On’. Maar is het hele album het dan ook waard? Ja is het antwoord daarop. Het is als geheel een stuk vermakelijker dan voorganger ‘Changes’. Dat album was vaak oppervlakkig, weinig avontuurlijk en gewoon niet echt interessant. Op ‘Justice’ probeert Bieber wat dingen uit qua muziekstijl, durft hij verder te gaan dan alleen zingen over hoe geweldig Hailey wel niet is en klinkt hij overall meer als de Bieber van ‘Purpose’.

Maar het sterkste aan ‘Justice’ is toch wel het hele bestaan van ‘Peaches’. Want waar we het in het begin hadden over tracks waarvan je meteen weet dat het hits zijn: ‘Peaches’ is dat voor de volle honderd procent. Het is Justin Bieber zoals we hem nooit eerder gehoord hebben. Soulvol, laid-back, smooth en toch zichzelf. De ruimte geven aan talentvolle R&B-zangers Daniel Caesar en Giveon is ook een risico dat zijn vruchten afwerpt, hun toevoegingen maken de vibe van de track helemaal af. Maar mocht je na het lezen van dit verhaal nog niet overtuigd zijn, probeer dan een keer naar dat refrein te luisteren zonder het de rest van de dag mee te neuriën. Werkelijk onmogelijk.