Spotlight: Leidseplein

- Releases

 Sigourney K Katnuf
Spotlight: Leidseplein

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Sigourney K en KATNUF.

Odes aan plekken doen het altijd al goed in de Top 40. Zo kennen we Empire State Of Mind van Jay Z en Alicia Keys, Parijs van Kenny B en Amsterdam van Flemming. Die laatste stad is al regelmatig het onderwerp van hits geweest. Voor de nieuwste toevoeging aan die hits wordt iets verder ingezoomd. Namelijk op het populaire Amsterdamse uitgaansgebied Leidseplein.

Het is de titel van de nieuwe single van Sigourney Korper en Anas Kasmi. Sigourney beleefde vorig jaar met Vluchtstrook haar grote doorbraak en brengt sindsdien de ene na de andere samenwerking uit met grote Nederlandse artiesten. Voor Anas aka KATNUF is dit zijn eerste grote samenwerking. Met TikTok-hit Van Mij Zijn scoorde hij vorig jaar zijn eerste Top 40-hit en ook Adem kwam aardig in de buurt. Voor Leidseplein slaan Sigourney K en KATNUF de handen ineen.

Leidseplein is een lekker plaatje. Niet meer en niet minder. KATNUF onderscheidde zich met zijn eerdere singles door een voor Nederland vrij unieke r&b-sound. Sigourney heeft eigenlijk consistent sterke pophooks gezongen. Die pophooks zijn ongecompliceerde fun, maar ook vrij anoniem en zonder al te veel persoonlijkheid. Dat is ook het geval voor Leidseplein. Erg diep gaat het niet, maar catchy is het absoluut.