Nieuws
Top 40 Releases

Beyoncé verrast met My House

Beyoncé verrast met My House
Beyoncé  P!nk  Taylor Swift  Tyla  Iñigo Quintero  Kenya Grace  Noah Kahan  Cristian D  Katnuf  Alicia Keys 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Beyoncé, P!nk, Taylor Swift en Íñigo Quintero.

MY HOUSE – Beyoncé
Als iemand haar fans weet te verrassen, dan is het Beyoncé wel. De superster heeft eerder al albums en nummers gedropt, waar niemand het verwachtte en deze week flikt ze dat weer. Opeens is er My House, dat is geproduceerd door de Amerikaanse producer The-Dream. Hij zat eerder al achter de knoppen bij andere hits van Queen Bee, zoals Single Ladies (Put A Ring On It), Run The World (Girls), XO en Break My Soul. My House bevat een trap beat, die je maar moeilijk stil laat zitten. De track is te horen in Beyoncé’s concertfilm Renaissance, die komend weekend al in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn. De film volgt op haar succesvolle tour en de release van het album Renaissance, in juli vorig jaar.

ALL OUT OF FIGHT – P!nk
Hoewel we in de Nederlandse Top 40 al in 2000 kennismaakten met P!nk staat de zangeres nog altijd fier aan de muzikale top. Eerder dit jaar verscheen haar album Trustfall, met daarop de gelijknamige Top 40-hit en Never Gonna Not Dance Again. Deze week verscheen een speciale editie van dat album, de Tour Deluxe Edition. Daarop staan ook 6 live-tracks die zijn opgenomen tijdens haar succesvolle Summer Carnival Stadium Tour, die volgend jaar ons land aandoet. Uiteraard staat ook Dreaming, haar huidige Top 40-hit met Marshmello en Sting, op de Tour Deluxe Edition en een nieuwe track: de breekbare ballad All Out Of Fight.

YOU’RE LOSING ME (FROM THE VAULT) – Taylor Swift
Vorig jaar bracht Taylor Swift het album Midnights uit, dat onder andere de Top 40-hit Anti-Hero bevatte en Karma. Eerder dit jaar kondigde Taylor tijdens haar tour aan dat er nog twee edities van Midnights uit zouden komen: de Til Dawn Edition, die alleen digitaal zou verschijnen, en de Late Night Edition die ook fysiek verkrijgbaar zou zijn. Op die laatste versie is You’re Losing Me toegevoegd als bonustrack. De versie was alleen verkrijgbaar bij merchandisekraampjes van de zangeres, maar nu is You’re Losing Me ook uit bij de streamingdiensten. De track gaat over het einde van een relatie en de emoties die daarbij gepaard gaan.

TRUTH OR DARE – Tyla
Met Water brak Tyla Seethal, zoals de Zuid-Afrikaanse zangeres echt heet, wereldwijd door. Het nummer schoot naar de top van de streaminglijsten en bereikte in de Nederlandse Top 40 al de 26e plek. Inmiddels zakt Water alweer weg en is het tijd voor een opvolger. Dat blijkt nu Truth Or Dare te zijn. In de tekst van het nummer komt Tyla een oude vlam tegen. De twee draaien opnieuw om elkaar heen, maar de zangeres laat zich deze keer niet zo makkelijk inpakken door zijn charmes. Sterker nog: ze speelt een flink potje hard to get. Truth Or Dare zal op het titelloze debuutalbum van de Zuid-Afrikaanse staan, dat op 1 maart 2024 zal verschijnen. “Alles wat er gebeurt, overtreft alles waar ik van had kunnen dromen”, liet ze op Instagram weten. “Afrikaanse muziek gaat mondiaal en ik ben zo gezegend dat ik één van de artiesten ben, die daar verantwoordelijk voor is. Ik werk nu twee jaar aan mijn geluid en ik ben er zo klaar voor dat de wereld het kan horen.”

LO QUE QUEDA DE MI – Íñigo Quintero
Met een beetje hulp van TikTok brak de Spaanse zanger Iñigo Quintero in de afgelopen maanden door, via zijn track Si No Estás, die net als Water van Tyla naar de top van de streamlijsten klom. Het leverde de jonge zanger ook zijn eerste Top 40-hit in Nederland op. Heel veel is er niet over de charmeur uit A Coruña, een stad in het noordwesten van Spanje, bekend. Eerder dit jaar bracht hij ook nog de nummers Sobredosis en Será Por Ti uit. Nu is het tijd voor een opvolger van zijn virale hit en dat is Lo Que Queda De Mi, dat ‘wat overblijft van mij’ betekent. Het is een autobiografisch liet, dat gaat over het succes van zijn huidige Top 40-hit. De track vertelt hoe de Spanjaard zich voelde, nadat hij van de ene op de andere dag een wereldwijd fenomeen was geworden. De boodschap van de single: Iñigo laat zich niet verblinden door de roem en hij beseft dat hij hard heeft moeten werken voor waar hij nu is.

Ook deze tracks moet je horen
Kenya Grace staat met Strangers nog in de top 10, maar de Britse zangeres heeft met Paris alweer een opvolger klaarstaan. Ook Noah Kahan is via Stick Season nog aan een Top 40-hit bezig. Hij werkt op Everywhere, Everything samen met de Amerikaanse singer-songwriter Gracie Adams. De Nederlandse dj en producer Madism heeft met Don’t Call Me Up, waar het geluid van een bekende ringtone inzit, een catchy dancetrack uit, terwijl Krezip al aan de donkere kerstdagen denkt op Where The Light Goes. Cristian D en Katnuf zijn al een tijdje bezig met het teasen van hun samenwerking Spoken In M’n Mind. Die track is nu uit en lijkt nu al op weg naar flink wat streams. Lifeline van Alicia Keys is tot slot de soundtrack van de musicalfilm The Color Purple.

PARIS – Kenya Grace

EVERYWHERE, EVERYTHING – Noah Kahan with Gracie Abrams

DON’T CALL ME UP – Madism

WHERE THE LIGHT GOES – Krezip

SPOKEN IN M’N MIND – Cristian D, Katnuf, Yam

LIFELINE – Alicia Keys

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(01/12/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy