Spotlight: Born Again

- Releases

 Rihanna
Spotlight: Born Again

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Rihanna.

Er zijn weinig artiesten waarbij zo lang werd uitgekeken naar een comeback als bij Rihanna. De zangeres uit Barbados bracht jarenlang praktisch elk jaar een nieuw album uit, maar vertraagde dat tempo ineens rond de release van haar laatste album Anti. Dat goed ontvangen album liet al relatief lang op zich wachten, maar het bleek niks vergeleken met de opvolger. Er gingen maar liefst zes jaar voorbij zonder nieuwe muziek van een van de grootste artiesten uit de Top 40-geschiedenis.

Tot een paar weken geleden. Toen werd RiRi onthuld als headliner van de felbegeerde Super Bowl Halftime Show. Kort daarna verscheen ook eindelijk Lift Me Up, haar eerste nieuwe liedje in jaren. De zakenvrouw werd eindelijk weer zangeres. Toch is het een beetje een gekke comeback. De opbouw was zo gigantisch dat een eerbetoon aan overleden acteur Chadwick Boseman voor de tweede Black Panther-film aanvoelde als een anticlimax.

Lift Me Up is een prachtig liedje, maar echt logisch is het niet als grote comeback. Datzelfde geldt voor Born Again, de tweede track die Rihanna voor Black Panther opnam en die vrijdag uitkwam. Allebei zijn het sterke ballads die beter dan ooit laten zien dat ze een hele heldere en mooie klank heeft. Allebei zijn het echter ook wat afstandelijke liedjes die weinig tot niks onthullen over Rihanna’s persoonlijke verhaal of de muzikale richting die we van haar mogen verwachten. Een comeback van een ster van haar statuur had wat persoonlijker gemogen, maar het blijft goed om eindelijk weer haar stem te horen. Wie weet wat er in de komende maanden nog volgt.