New Releases: Tones And I komt met opvolger Never Seen The Rain

- Releases

 Rita Ora OneRepublic Douwe Bob Ava Max Rolf Sanchez Blackbear Ellie Goulding Lucas & Steve Yade Lauren
Tones And I

Zoals iedere week check je hier de lekkerste en heetste nieuwe releases. Deze week brengen heel wat zangeressen tracks uit, zoals Tones And I, Rita Ora, Ava Max en Ellie Goulding.

BAD CHILD – Tones And I
Afgelopen week was Tones And I nog in Nederland en had ze een exclusief interview met het Jeugdjournaal. Daarbij beantwoordde ze vragen van kinderen. Ze vertelde onder andere dat haar bekendheid ook vervelende dingen met zich meebrengt. Zo heeft iedereen een mening over haar uiterlijk. Daarom beheert de Australische niet meer zelf haar social media. Bad Child schreef ze voor het eerst niet vanuit zichzelf, maar vanuit een opgroeiend kind dat worstelt met het leven. Can’t Be Happy All The Time, de andere track die ze deze week uitbrengt, gaat dan juist wel weer over haarzelf. De eerdergenoemde struggles rondom haar bekendheid bezingt ze hierin.

HOW TO BE LONELY – Rita Ora
Rita Ora weet wel wie ze moet bellen, als ze een hit wil scoren. Voor Your Song werd in 2017 al Ed Sheeran ingeschakeld en nu is er How To Be Lonely en dat nummer is mede geschreven door Lewis Capaldi. Hij vond het nummer niet echt zijn ding, vond zich niet de persoon om het te zingen. Toen adviseerde iemand hem om het door een ander te laten inzingen. Zoals Rita daar via Instagram aan toevoegt: “En toen werd de baby geboren…”

COMO TU – Rolf Sanchez
Rolf Sanchez is al jaren bezig, maar eigenlijk is hij pas eind vorig jaar doorgebroken. En dat is best vreemd, voor een zanger die in de Amerikaanse Billboard Tropical Songs Chart al op 1 stond. En natuurlijk scoorde hij met Voy A Bailar (met Ali B, Boef en RedOne) een Top 40-hit in 2017, maar daarop was hij meer gastartiest. Pa Olvidarte (met Emma Heesters) uit Beste Zangers werd Alarmschijf en liet horen waartoe hij in staat kan zijn. Met Como Tu, een volledige solotrack, horen we nu een Rolf zoals hij moet klinken.

WORRY ABOUT ME – Ellie Goulding feat. Blackbear
De release van Worry About Me verliep niet zonder slag of stoot. Door een foutje kwam het nummer al veel te vroeg online te staan en de vraag is of het überhaupt wel de bedoeling was dat het als volgende single zou worden uitgebracht. Maar Ellie Goulding deed niet moeilijk. Ze besloot de track toch officieel uit te brengen. Het is een samenwerking met Blackbear, die in het dagelijks leven Matthew Musto heet. Die produceerde eerder al tracks voor Justin Bieber, Billie Eilish en Linkin Park en hij scoorde vorig jaar een top 20-hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met Hot Girl Bummer.

KINGS AND QUEENS – Ava Max
Ava Max moet veel naar Bon Jovi hebben geluisterd. Wanneer je Kings And Queens opzet, ben je geneigd om de eerste zinnen van You Give Love A Bad Name mee te zingen. Met andere woorden: de zangeres leende de melodie van de iconische nummer 5-hit uit 1986. En eerlijk is eerlijk: het levert wel een enorme catchy track op, die binnen no time in je hoofd blijft hangen en daarmee heeft Ava haar doel waarschijnlijk wel bereikt

DO IT FOR YOU – W&W x Lucas & Steve
Net als Ava Max hebben ook W&W en Lucas & Steve een stukje geleend van een oude rammer uit het Top 40-archief. House Of Justice van DJ Jose en G-Spott kwam in 2000 tot 34, maar was niet weg te slaan uit de clubs. Het kan ook zijn dat je het nummer nog kent van Tomorrowland vorig jaar, want daar liet het Limburgse duo de track al horen. Volgens Lucas & Steve is Do It For You de perfecte samensmelting tussen hun werk en dat van W&W.

CARE FOR YOUR MOTHER – Jordan Mackampa
Hij klinkt ontzettend soulvol, maar de 23-jarige Jordan Mackampa komt toch echt uit het Verenigd Koninkrijk. Hoewel hij geboren werd in Congo, is hij opgegroeid in Londen en beleefde hij zijn puberteit in de Engelse industriestad Coventry. Zijn nummers gaan vooral over zijn eigen verleden en over wat hij heeft meegemaakt. Care For Your Mother is in de eerste plaats een ode aan zijn eigen moeder en in de tweede plaats een ode aan alle moeders wereldwijd.

DIDN’T I – OneRepublic
Vanaf 8 mei 2020 kun je gaan genieten van het nieuwe album van OneRepublic. De band scoorde vorig jaar al een Top 40-hit met Rescue Me en bracht ook de track Wanted uit. Didn’t I is de volgende single en gaat over een mislukte relatie. Volgens het label van de Amerikaanse band is het een mooi voorproefje van Human, zoals het album gaat heten.

UNTIL THEN – Douwe Bob
“Until Then gaat over hoe je soms moet loslaten in het leven, maar ook hoe je troost kunt vinden door er voor een ander te zijn,” vertelde Douwe Bob over zijn nieuwste track. “Soms gebeuren de juiste dingen op het verkeerde moment. Dan moet je door, maar dat betekent niet dat je er niet meer voor elkaar hoeft te zijn.” Onlangs heeft de zanger zijn vader los moeten laten, wat ongetwijfeld emotioneel moet zijn geweest. Until Then speelde hij afgelopen week live bij De wereld draait door en vlak daarna werden ook de data van zijn nieuwe theatertour bekend.

PAPA – Yade Lauren
Yade Lauren was te horen op nummers van Yellow Claw en Snelle (Zij Kent Mij), maar nu staat de 20-jarige zangeres op eigen benen. Ze gaat verder op de Nederlandstalige weg die ze is ingeslagen en brengt meteen een bijzondere track uit. Papa gaat over de ingewikkelde band die ze met haar vader heeft.

Wil je meer nieuwe releases checken? Ga dan naar onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst!

Foto: YouTube