New Releases: Snelle brengt kleur in de stad

- Releases

 Snelle R3hab Dvbbs Blackbear Pharrell Williams
Snelle

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Snelle, R3hab en Dvbbs.

KLEUR – Snelle
Het grote publiek kent Snelle nu pas anderhalf jaar, maar inmiddels staat zijn teller al op drie nummer 1-hits. Het kan soms snel gaan. Kleur is wat vrolijker van toon dan zijn vorige tracks, die over corona (17 Miljoen Mensen), een verkeersslachtoffer (Smoorverliefd) en vreemdgaan (Lippenstift) gingen. Hij bezingt de liefde en niet alleen voor een meisje, maar ook voor de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. In die steden werd ook de video opgenomen. Zijn geliefde geeft kleur aan de steden, die (door corona) soms wat grauw aandoen.

BÉSAME (I NEED YOU) – R3hab with TINI & Reik
Als je een zomerse track uit wil brengen, is het tegenwoordig bijna een voorwaarde dat je een Spaanstalige zanger, zangeres of rapper regelt. R3hab, oftewel onze eigen Fadil El Ghoul, hield zich aan die regel en schakelde de Argentijnse TINI in. Zij is een superster in haar thuisland, met inmiddels 11 hits in de Argentijnse chart. Ook Reik is in Zuid-Amerika geen onbekende naam. De latin pop-band werkte eerder al samen met artiesten als Sebastián Yatra, J Balvin en Ozuna. Bésame levert precies wat je verwacht: Zuid-Amerikaanse klanken, zwoele Spaanse zang en een niet te versmaden beat. Zie jij dat parelwitte strand ook al voor je?

JU$T – Run The Jewels feat. Pharrell Williams & Zack de la Rocha
In een week vol hevige protesten, naar aanleiding van de dood van George Floyd, komt hiphopduo Run The Jewels met het album RTJ4. Dat zou eigenlijk later dit jaar uitkomen, maar gezien de staat van de wereld besloten Killer Mike en El-P hun werk meteen te releasen. Ze steken op het album hun woede over de heersende elite in de Verenigde Staten en over de racistische politiestaat niet onder stoelen of banken en ook op JU$T gaan de heren los. Zo hebben ze het over de slavendrijvers op de dollarbiljetten en over de ongelijke behandeling van de zwarte bevolking. Je hoort op deze track ook Pharrell Williams en Rage Against The Machine-frontman Zack de la Rocha.

TINTED EYES – Dvbbs feat. blackbear & 24kGoldn
Drie keer stonden het Canadese producersduo Dvbbs in de Nederlandse Top 40: in 2013 met nummer 1-hit Tsunami (met Borgeous), in 2014 met Gold Skies (met Martin Garrix, Sander van Doorn en Aleesia en in 2016 met La La Land (met Shaun Frank en Delaney Jane). Op Tinted Eyes werken Christopher en Alexandre van den Hoef (ja, ze hebben een Nederlandse vader) samen met Blackbear, die je weer kent van zijn Top 40-hit Hot Girl Bummer en met 24kGoldn, een 19-jarige, Amerikaanse rapper die steeds populairder wordt. Tinted Eyes heeft in de verte iets weg van Piece Of Your Heart van Meduza en Goodboys, dat vorig jaar een dikke zomerhit werd.

RAIN ON YOUR PARADE – Nick Klyne
De Nederlandse Nick Klein loopt inmiddels al een tijdje mee in de muziekwereld. Hij was één van de gezichten van het R&B-duo Klyne. Daarmee stond hij onder andere in het voorprogramma van Years & Years. Nu probeert hij het solo met de track Rain On Your Parade en daarop komt de zwoele, spannende stem van de Eindhovenaar goed tot zijn recht en die doet dan weer een beetje denken aan de stem van Guy Sebastian.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst!

Foto: Stichting Nederlandse Top 40