New Releases: Ofenbach brengt opnieuw een oorwurm uit

- Releases

 JC Stewart Davina Michelle Woodie Smalls Zara Larsson Young Thug Alok Kraantje Pappie Zayn Kings Of Leon Lijpe Frenna Doja Cat
New Releases: Ofenbach brengt opnieuw een oorwurm uit

Ook in het nieuwe jaar check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks. Deze week verscheen er nieuwe muziek van onder anderen JC Stewart, Zara Larsson en Young Thug, Davina Michelle en Woodie Smalls en Ofenbach en Lagique.

WASTED LOVE – Ofenbach feat. Lagique
Je kent ze natuurlijk vooral van Head, Shoulders, Knees & Toes, dat momenteel nog in de top 10 van de Top 40 staat. Maar de Franse producers César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique, oftewel Ofenbach, hebben al een tijdje een opvolger op de plank liggen.“We schreven en produceerden Wasted Love tijdens de afgelopen zomer,” zo vertelt het duo in een persbericht. “Head Shoulders Knees and Toes bestormde toen al de hitlijsten over de hele wereld. Het gaf ons de energie om een nummer te produceren, dat als een volkslied voor ons zou worden. Het refrein is precies zoals we het wilden en dat komt vooral door Lagique. Je krijgt het niet snel uit je hoofd.”

BREAK MY HEART – JC Stewart
De Noord-Ierse JC Stewart brak vorig jaar door met I Need You To Hate Me, dat tot 28 kwam in de Top 40. Sindsdien is de zanger al in Nederland geweest en trad hij onder andere op in Stephans Pianobar bij Qmusic en zong hij bij Radio 538. In november verscheen JC’s EP When The Light Hits The Room en hij bracht een track uit met producer 220 Kid (Too Many Nights, die helaas niet werd opgepikt in Nederland. Break My Heart is een extra spannende release voor de 23-jarige zanger: de track zal namelijk ook op vinyl verschijnen en dat heeft hij nog niet eerder meegemaakt. Break My Heart zing je zo mee.

TALK ABOUT LOVE – Zara Larsson feat. Young Thug
Zara Larsson heeft op internationaal gebied een tijdje niets van zich laten horen. De zangeres was druk bezig met het maken van een nieuw album en de coronacrisis dwong haar om een stapje terug te doen. In Zweden scoorde ze nog wel een dikke hit met Säg mig, dat ze maakte met Carola (Häggkvist). Die zou je kunnen kennen van het Eurovisiesongfestival, want daar deed ze voor Zweden drie keer aan mee: ze werd derde in 1983, eerste in 1991 en vijfde in 2006. Säg mig was ook nog eens een bewerking van Why Tell Me Why van onze eigen Anita Meyer. Nu, na een turbulent jaar, is ze bijna klaar met haar album Poster Girl, dat binnenkort zal verschijnen. Het eerste voorproefje is Talk About Love, waarvoor ze Young Thug vroeg om mee te werken. Je kent hem onder andere van Havana van Camila Cabello.

LITTLE BIT OF LOVE – Tom Grennan
Nee, het is niet Lewis Capaldi die je hoort. Tom Grennan heeft wel net zo’n sterk stemgeluid als de Before You Go-zanger. De 25-jarige Brit timmert de laatste jaren hard aan de weg om door te breken. Hij werkte bijvoorbeeld samen met Chase & Status op All Goes Wrong en daardoor kreeg in 2016 bekendheid in de UK. Zijn ietwat rauwe stemgeluid komt mede doordat hij op 18-jarige leeftijd werd overvallen en in elkaar werd geslagen. Sindsdien heeft Tom flink wat metaal in zijn mond. De laatste jaren schreef hij heel wat nummers en misschien ken je zijn stem al wel, want zijn track Found What I’ve Been Looking For zat in de game FIFA 18.

RAPTURE – Alok & Daniel Blume
Het ligt misschien aan je leeftijd, maar dikke kans dat deze track je bekend voorkomt. De Braziliaanse dj en producer Alok stak namelijk samen met zijn jonge, Ierse collega Daniel Blume Rapture van Iio in een nieuw jasje. Dat nummer bereikte 2001 de 21e plek in de Nederlandse Top 40. Dat Alok samenwerkt met een jongere collega is niet heel vreemd. De Braziliaan wil graag nieuw dj-talent de kans geven en heeft daarvoor zelfs zijn eigen label Controversia opgericht. Daarop brengt hij niet alleen zijn eigen muziek uit, maar ook tracks van jonge Brazilianen. Daar is nu dus ook een Ier aan toegevoegd.

Ook deze nummers moet je checken
Er is deze week nog veel meer verschenen. Zo verraste Kraantje Pappie afgelopen week door het ontzettende catchy Ma Aan De Lijn uit te brengen. Zayn zorgde ook voor blije gezichten bij zijn fans. Hij bracht plotseling Vibez uit en kondigde meteen aan dat op 15 januari zijn album Nobody Is Listening uit zal komen. Kings Of Leon liet eerder al weten dat The Bandit onderweg was. Toch is het bijzonder, want het laatste album van de Amerikaanse band, Walls, verscheen in 2016. Verwacht bij The Bandit geen rammer als Sex On Fire of Use Somebody. Je zult de track waarschijnlijk een aantal keren moeten beluisteren, voordat hij landt. Naast The Bandit verscheen ook het rustige 100,000 People. Saweetie werkt op Best Friend samen met Doja Cat en Davina Michelle en Woodie Smalls hadden de eer om de titelsong van het RTL- en Vier-programma Big Brother te maken. Tot slot doen streamingkanonnen Lijpe en Frenna het samen op Mansory.

MA AAN DE LIJN – Kraantje Pappie

VIBEZ – Zayn

THE BANDIT – Kings Of Leon

BEST FRIEND – Saweetie feat. Doja Cat

BIG BROTHER – Davina Michelle & Woodie Smalls

MANSORY - Lijpe ft. Frenna

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk de releaselijst!

Foto: covers singles