New Releases: Lady Gaga en Ariana Grande laten het regenen

- Releases

 Lady Gaga Ariana Grande Ellie Goulding Neon Trees Dotan Sia
releases

Zoals je van ons gewend bent, check je hier iedere vrijdag de heetste en lekkerste nieuwe releases van de week. Deze keer check je nieuwe muziek van onder anderen Lady Gaga en Ariana Grande, Sia, Dotan en Ellie Goulding.

RAIN ON ME – Lady Gaga with Ariana Grande
Sommige Arianators, zoals de fans van Ariana Grande heten, riepen afgelopen week al dat Rain On Me de samenwerking van het jaar is, zonder ook maar een noot van de track te hebben gehoord. Maar eerlijk is eerlijk: een knaller is het ook echt. In een interview met Zane Lowe vertelde Lady Gaga: “Ariana en ik voelden elkaar enorm goed aan en ze was tijdens de opname van de track echt geweldig.” Volgens La Grande zelf was het heerlijk om weer een upbeat popnummer te maken en ze vond het een eer om in Gaga’s wereld te stappen.

TOGETHER – Sia
Binnenkort komen de film en het album Music uit. De film werd geregisseerd door Sia en ook het script kwam mede van haar hand. Music gaat over een vrouw die haar plaats in de wereld zoekt en ontdekt dat ze de enige voogd is over haar halfzus Music (Gespeeld door Maddie Ziegler, die je kent uit Sia’s video’s, red.), een jong meisje met autisme. Together is de eerste single die van het album wordt getrokken en die past volgens de Australische ook goed bij de tijd waarin we nu leven. We moeten het tenslotte allemaal samen doen…

NO WORDS – Dotan
Met Numb maakte Dotan vorig jaar zijn comeback in de Top 40. De track stond 11 weken in de lijst en kwam niet verder dan de twintigste plek. De nummers die daarna van het gelijknamige album worden uitgebracht, Letting Go en Bleeding, kwamen niet verder dan de Tipparade. Met No Words doet de zanger toch weer een poging om de Lijst der Lijsten te bereiken. Net als Numb valt ook deze track niet los te zien van de lastige periode waarin de zanger zat na ‘trollengate’. De zinnen “My head held low / Out of control / Words hurt the most / When there's no meaning” zeggen wat dat btreft voldoende.

NEW BEST FRIEND – Neon Trees
Iets meer dan 9 jaar geleden pakte Neon Trees de Alarmschijf met de energieke track Animal. Het nummer stond 23 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de negende plek, wat wereldwijd één van de hoogst behaalde positie in de charts was. In de Verenigde Staten bleef Animal bijvoorbeeld steken op 13 en in de UK kwam het nummer niet verder dan veertigste plek. De band van zanger Tyler Glenn scoorde daarna met 1983 en Lessons In Love (met Kaskade) nog twee hits in de Lijst der Lijsten. Eind vorig jaar brachten de Amerikanen Used To Like uit, de eerste single van het album I Can Feel You Forgetting Me dat op 26 juni uit zal komen. Het deed niets in Nederland en dus is de hoop nu gevestigd op New Best Friend. Het nummer geeft volgens de band heel goed de sfeer van het album weer. Ze willen vooral duidelijk maken dat liefde ook oneerlijk is. “Je kan niet verwachten van iemand dat hij of zij je voltooit,” aldus zanger Tyler.

POWER – Ellie Goulding
Een bijna jubelend statement van Ellie Goulding vulde ons scherm deze week. 'Ik wilde dit nummer van mijn aanstaande album uitbrengen als een voorproefje van de wereld waarin mijn nieuwe album zich bevindt! Power gaat over relaties in de 21e eeuw, hoe ze nu kunnen worden gedomineerd door sociale media, oppervlakkigheid en materiële zaken.” Power is dus een aanklacht tegen de manier waarop we met elkaar omgaan, maar misschien nog wel meer tegen de sociale media. Volgens de zangeres zouden we elkaar eens wat meer fysiek moeten ontmoeten en een wat minder perfect beeld van onszelf moeten tonen.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk de releaselijst.