New Releases: Jason Derulo brengt catchy track met Tesher uit

- Releases

 Jason Derulo Snelle Sam Feldt Sam Fischer Donnie Frans Duijts Master KG David Guetta Akon Bakermat Griff Dynoro 24kGoldn Leony
New Releases: Jason Derulo brengt catchy track met Tesher uit

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks die zijn verschenen. Deze week zijn er releases van onder anderen Snelle, Master KG, David Guetta en Akon, Sam Feldt en Sam Fischer en Dynoro en 24kGoldn.

JALEBI BABY – Tesher x Jason Derulo
Als iemand zich de laatste jaren opnieuw heeft uitgevonden, dan is het Jason Derulo wel. De zanger groeide in korte tijd uit tot TikTok-fenomeen. Hij maakt ook handig gebruik van het platform, want telkens komt hij met een nieuwe, jonge beatmaker op de proppen. Zo was zijn nummer 1-hit Savage Love (Laxed – Siren Beat) te danken aan de Nieuw-Zeelandse Jawsh 685, terwijl het deuntje van Love Not War – The Tampa Beat vooral op het conto van Nieuw-Caledonische producer Nuka staat. Na een uitstapje waarop ook Adam Levine te horen was (Lifestyle), is het weer tijd voor een nieuw geluid. Daarvoor stuitte Jason, die pas vader is geworden van een zoon, op de Canadese producer Tesher. Hij heeft Indiase roots en dat is goed terug te horen.

LIMONADE – Snelle
Snelle en Maan voeren alweer 9 weken de Top 40 aan met Blijven Slapen en inmiddels komt het Nederlandstalige record van Marco Borsato in het zicht, die het in 1994 met Dromen Zijn Bedrog 12 weken volhield aan kop. Snelle, die de afgelopen tijd veel in de belangstelling stond vanwege zijn documentaire op Netflix, komt nu weer met een solonummer. Limonade is een ode aan het jeugdvoetbal dat er, in samenwerking met Oranje en de KNVB, voor moet zorgen dat kinderen weer meer gaan bewegen en voetballen. Sinds de coronapandemie is het aantal aanmeldingen bij voetbalclubs drastisch teruggelopen.

PICK ME UP – Sam Feldt & Sam Fischer
De Australische zanger Sam Fischer timmert al jaren aan de weg. In 2019 brak hij definitief door met de track This City, dat in de UK op 16 wist te komen en in Schotland zelfs op 8. In Nederland werd het geen hit en kennen we de 29-jarige zanger vooral van What Other People Say, dat hij opnam met Demi Lovato. Verrassend genoeg verscheen daar onlangs ook een versie van met Emma Heesters. Nu werkt Sam opnieuw samen met een Nederlandse act en wel zijn naamgenoot Sam Feldt (al heet Sam Feldt eigenlijk Sammy Renders).

DE LEEUWENDANS (KLAAR VOOR DE AFTRAP) – Donnie & Frans Duijts
Donnie en Frans Duijts hebben er op de melodie van hun huidige Top 40-hit Frans Duits een nieuwe track op geschreven. Een sfeermaker voor tijdens het EK, dat voor het Nederlands Elftal op 13 juni tegen Oekraïne begint. En ja, zoals de titel al zegt, zit er ook een aanstekelijk dansje bij het nummer. Wat helpt is dat de tekst, net als bij Frans Duits, heel snel in je hoofd blijft hangen: “We doen de leeuwendans, juich, dans, we geven ze geen kans, we doen de leeuwendans, ik juich en dans, juich, dans, we doen dе leeuwendans…”

SHINE YOUR LIGHT – Master KG & David Guetta & Akon
Het is in augustus alweer een jaar geleden dat Master KG en Nomcebo Zikode de Top 40 binnenkwamen met Jerusalema. Het nummer, met bijbehorend dansje, zou wereldwijd een enorm succes worden. Inmiddels is het wat stiller geworden rondom de Zuid-Afrikaanse zanger. Daar kan nu zomaar eens verandering in gaan komen, want hij is een samenwerking aangegaan met David Guetta en Akon. De twee laatstgenoemde acts werkten eerder al samen in 2009, toen ze een grote hit scoorden met Sexy Bitch. Shine Your Light is ter gelegenheid van World Africa Day is geschreven.

Ook deze tracks moet je echt checken
Bakermat ken je misschien nog van zijn grote hit Vandaag. De Nederlandse producer legt zijn focus de laatste tijd steeds meer op muziek met een soul en funky jasje. Ain’t Nobody is daar een voorbeeld van. Daarop is LaShun Pace te horen en behoort in de Verenigde Staten tot de top van de gospelzangeressen. Griff won tijdens de BRIT Awards de award voor Rising Star. Daarmee kwam ze in een bijzonder rijtje met eerdere winnaressen, waaronder Adele, Emeli Sandé, Ellie Goulding en Celeste. Op One Foot In Front Of The Other laat de Britse zangeres nog maar eens horen, waarom er een grote toekomst voor haar wordt voorspeld. Dynoro, bekend van zijn hit In My Mind, werkt op Monsters samen met 24kGoldn. Leony staat nog met Faded Love in de Nederlandse Top 40, maar de opvolger van die track staat al klaar en dat is No More Second Chances geworden. Tot slot bewijst de Nederlandse zanger James Watss dat je de sound uit de 80’s ook kunt verwerken in een Nederlandstalig nummer.

AIN’T NOBODY – Bakermat feat. LaShun Pace

ONE FOOT IN FRONT OF THE OTHER – Griff

MONSTERS – Dynoro feat. 24kGoldn

NO MORE SECOND CHANCES – Leony

BOVENOP – James Watss

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.