New Releases: J Balvin en Ed Sheeran brengen bijzondere tracks uit

- Releases

 Thomas Acda Rolf Sanchez Kraantje Pappie J Balvin Ed Sheeran James Bay Disclosure Raye Kris Kross Amsterdam Donnie Tino Martin Willy William Will.I.Am Fireboy DML A7S S1mba Tate McRae 24kGoldn Travis Barker
New Releases: J Balvin en Ed Sheeran brengen bijzondere tracks uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie, J Balvin en Ed Sheeran, Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin en Tate McRae.

MISSEN ZOU – Thomas Acda, Rolf Sanchez & Kraantje Pappie
Met Als Ik Je Weer Zie, het themanummer van Vrienden van Amstel Live 2020 scoorden Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon een dikke hit in de Top 40. Dat smaakt naar meer. Deze week verscheen dan ook het anthem voor de extra editie van de concertreeks in mei. Missen Zou is een samenwerking tussen Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie en beschrijft heel goed het gevoel dat nu leeft: we mogen weer, na twee jaar vol beperkingen. Voor de track reisde het trio af naar Los Angeles.

SIGUE / FOREVER MY LOVE – J Balvin & Ed Sheeran
Ed Sheeran lijkt met iedereen te kunnen samenwerken. Of dat nu een andere popster is (Justin Bieber en Camila Cabello), een rapper (Cardi B, Fireboy DML) of in dit geval een latin-ster is (J Balvin). Een samenwerking met de roodharige Brit is bijna een garantie op een hit. De Colombiaanse superster J Balvin pakt het slim aan: hij brengt in één keer twee tracks uit met misschien wel de grootste ster op dit moment op deze aardkloot. Sigue is het uptempo werk waar J Balvin om bekendstaat en Forever My Love neigt meer naar de ballads van Ed.

GIVE ME THE REASON – James Bay
Het is even geleden dat James Bay een nieuw album uitbracht. In 2018 verscheen Electric Light, met daarop nummers als Wild Love en Us. Daarna verscheen er nog een ep (Oh My Messy Mind) in 2019, maar het was wachten op een nieuwe grote reeks tracks. Aan dat wachten komt nog dit jaar een eind, want de zanger van bekende hits als Hold Back The River en Let It Go komt nog dit jaar met een gloednieuw album. Give Me The Reason is daar het eerste voorproefje van. Het is een track die gaat over iemand die vecht voor zijn relatie. “Dit nummer moet ontploffen van energie, als ik het live speel. Het gaat erom te voelen hoe snel je eigen hart klopt en hoe liefde door je aderen schiet”, aldus James.

WATERFALL – Disclosure x Raye
De broers Guy en Howard Lawrence, die Disclosure vormen, stonden in 2020 voor het laatst in de Top 40 met Know Your Worth (met Khalid), dat tot de negentiende plek kwam. Nu is er Waterfall, dat volgens de mannen is gebaseerd op de rijke muzikale geschiedenis van Londen. Raye had een flinke vinger in de pap. De zangeres scoorde vorig jaar nog een Top 40-hit op Bed (met Joel Corry en David Guetta) en volgens Guy en Howard zorgde zij voor de juiste melodielijnen. “Geef haar een beat, laat haar zingen en ze geeft je meteen vijf opties voor een melodie”, aldus de broers.

VANAVOND (UIT MIJN BOL) – Kris Kross Amsterdam, Donnie & Tino Martin
Het programma Hazes Is De Basis op SBS6 brengt Nederlandse artiesten samen, die een nummer uit het rijke oeuvre van André Hazes in een nieuw jasje steken. Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin kozen voor Uit Mijn Bol, dat in 1993 niet verder kwam dan 36 in de Nederlandse Top 40. Er werden wat teksten bij geschreven, maar het refrein bleef grotendeels intact. Het resultaat is eigenlijk een gloednieuwe track, die dan weer goed bij de stijl van Jordy, Sander en Yuki past.

Ook deze tracks moet je checken
Willy William, Will.I.Am en zangeres Lali gooien op Solo Lonely van Akon in de blender, Fireboy DML is een echte playboy, A7S probeert het opnieuw zonder Topic (maar deze keer met rapper S1mba), Tate McRae is soms lekker chaotisch en 24kGoldn en Travis Barker krijgen een vlam niet meer uit hun hoofd. In My Head ontstond via een challenge op TikTok, waarbij andere artiesten een stuk tekst konden toevoegen aan het nummer.

SOLO – Willy William & Will.I.Am & Lali

PLAYBOY – Fireboy DML

ON AND ON – A7S x S1mba

CHAOTIC – Tate McRae

IN MY HEAD – 24KGoldn ft. Travis Barker

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.