New Releases: Dominic Fike brengt Chicken Tenders uit

- Releases

 Dominic Fike Becky Hill Sigala Sia Trevor Daniel Selena Gomez Jonas Blue Dermot Kennedy Sheppard
Dominic Fike

Zoals iedere week staan hier de heetste en lekkerste releases van de week weer voor je klaar. Deze week staan er nieuwe nummers van Sheppard, Dermot Kennedy, Dominic Fike en Jonas Blue en MAX op je te wachten.

CHICKEN TENDERS – Dominic Fike
Met 3 Nights scoorde Dominic Fike het afgelopen jaar een dikke top 6-hit in de Top 40. De Amerikaanse zanger en rapper nam die track op tijdens zijn huisarrest vanwege het aanvallen van een politieagent. Het nummer komt eigenlijk al uit 2018 en dus is het nu tijd voor iets nieuws en toch misschien ook wel iets bekends. Dominic liet Chicken Tenders vorig jaar al horen tijdens concerten, maar bracht de track nog niet eerder uit. Met het oog op zijn aankomende album is het daar nu tijd voor. De track is wat meer uptempo dan 3 Nights, maar het knappe is dat de Amerikaan een eigen geluid heeft weten te creëren. Je herkent zijn tracks uit duizenden door de beat in combinatie met zijn unieke stem.

SYMPHONY – Sheppard
Sheppard weet wel wat je nodig hebt om een hit te scoren. Men neme een refrein dat je snel mee kunt zingen, een soepele opbouw naar dat refrein en een voortstuwende beat. Het is het recept van onder andere Geronimo, Coming Home en Die Young en laten die tracks nou net niet van de radio te slaan zijn geweest. Dikke kans dat je Symphony dus ook heel vaak gaat horen deze zomer.

GIANTS – Dermot Kennedy
De coronacrisis raakte ook Dermot Kennedy, de zanger die je kent van zijn hit Power Over Me. Het zette hem aan het denken over de wereld en daarbij werd hij geholpen door het gedicht What If 2020 Isn’t Cancelled van Leslie Dwight. Volgens Dermot is het juist nu tijd om dingen te veranderen. “Giants heeft me eraan herinnerd dat de toekomst nog steeds vol hoop is en dat er kansen zijn in de duisternis en dat er een betere toekomst kan wachten. Ik wil dat mensen naar dit lied luisteren en die gedachte vasthouden. Laat het verleden los en grijp de verandering die voor ons ligt en maak het ten goede. Zelfs als het pijn doet. Nu is het moment."

NAKED – Jonas Blue & MAX
Jonas Blue hoort de laatste jaren net zo bij de zomer als je zonnebril. Met onder andere Fast Car, Mama en Rise wist hij al heel wat zomers op een rij de Top 40 te bereiken. Of dat met Naked ook gaat gebeuren moet nog blijken, maar de Britse dj en producer heeft wel opnieuw een talent aan de haak geslagen. De 28-jarige Max Schneider, oftewel MAX, werd vooral bekend dankzij zijn rol in de Nickelodeon-serie How to Rock. Die tijd ligt ver achter hem, want inmiddels maakt hij alweer heel wat jaren muziek. Zijn zwoele stem was al te horen op nummers van Noah Cyrus, Gnash en Joey Badass. Een echte hit ontbreekt nog en daar hoopt hij nu met Jonas Blue verandering in te brengen.

PAST LIFE – Trevor Daniel & Selena Gomez
De 25-jarige Trevor Daniel ken je misschien wel van zijn track Falling, dat in Nederland niet verder kwam dan de Tipparade maar in onder andere de UK, Zwitserland, Australië en Ierland een top 20-hit werd. Past Life is een track die de Amerikaan al eerder uitbracht, maar waar nu een remix van is gemaakt waar Selena Gomez op te horen is. En dat wilde de zangeres maar al te graag: “Toen ik het lied de eerste keer hoorde, vond ik het meteen geweldig. Het is een verhaal over de patronen in ons leven en over de slechte gewoontes die we soms hebben.”

STANDING WITH YOU – Guy Sebastian
Ergens dit jaar moet het nieuwe album van Guy Sebastian te streamen zijn en inmiddels weten we van vier tracks al zeker dat op de tracklist staan. Standing With You is namelijk de vierde single van het album. Guy maakte Standing With You voor een goede bekende. “Een familielid van mij maakte een heel moeilijke tijd door en hij was dapper genoeg om zijn strijd met zijn eigen geestelijke gezondheid te delen,” zo vertelde hij.

EXHALE – Kenzie feat. Sia
Pak je telefoon er maar bij, want Exhale van Kenzie en Sia kan best weleens een TikTok-sensatie worden. Kenzie ken je misschien nog niet, maar haar zus Maddie zul je zeker een keer gezien hebben. Zij speelt in heel wat video’s van Sia, waaronder Chandelier en The Greatest. En nu wilde de Australische ster dus haar zusje een duwtje in de rug geven. En vergis je niet, want de 16-jarige Kenzie heeft al twee albums op haar naam staan: Mack Z uit 2014 en Phases uit 2018. Daarnaast speelde ze in verschillende series en was ze model voor Ralph Lauren. Een druk baasje dus! De belangrijkste boodschap van Exhale is dat je je vooral moet overgeven aan het leven en daar volop van genieten.

HEAVEN ON MY MIND – Becky Hill with Sigala
Becky Hill was dit jaar nog te horen op ex-Alarmschijf Nothing Really Matters. Dat nummer bleef steken op 17, maar eerder was ze wel succesvoller met Lose Control van Meduza, dat tot de elfde plek kwam. Nu is het tijd om solo te gaan, al krijgt ze op Heaven On My Mind wel hulp van Sigala. Met hem bereikte ze vorig jaar al de Tipparade met Wish You Well, maar toen waren de rollen omgedraaid en was Bruce Fielder, zoals Sigala echt heet, de hoofdact. Heaven On My Mind is een zomerse banger, die al snel in je hoofd blijft hangen.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: YouTube