New Releases: DI-RECT laat ruigere kant weer horen

- Releases

 Di-Rect Ava Max Lucas & Steve Alida Sigala James Arthur Jawsh 685 Lauv Releases Tiga Steffen Morrison Hrvy Matoma Sza Ty Dolla $ign Aloe Blacc
New Releases: DI-RECT laat ruigere kant weer horen

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks van de week. Deze week komen onder anderen Lucas & Steve, DI-RECT en Sigala met nieuw werk.

COLOR – DI-RECT
Onbedoeld werd Soldier On van DI-RECT dit voorjaar de soundtrack van verschillende levens. De coronacrisis sloeg toe en mensen hadden behoeften aan steun. De track van de Hagenezen gaf die. Nu is het tijd voor een opvolger en dat is Color geworden. Het nummer ging vrijdagochtend op 9 radiostations tegelijkertijd in première en wel op een bijzondere manier. Zanger Marcel Veenendaal stond met zijn groep op het podium van Het Paard in Den Haag en speelde het nummer live. Daarna gaf DI-RECT een concert, dat te volgen was op Facebook. Color laat de ruige kant van de rockers horen.

ANOTHER LIFE – Lucas & Steve ft. Alida
Met Letters leverden Lucas & Steve één van de zomerhits van dit jaar. De track was op bijna ieder radiostation te horen en paste uiteindelijk als een jas over de hete zomer van dit jaar. Hoorde je op die track nog Haris, voor Another Life werd de Noorse zangeres Alida gestrikt. Die hoorde je eerder op In Your Eyes van Robin Schulz. Het nummer bouwt zich op een bepaalde manier op, maar niet op de wijze die je verwacht. Dat maakt Another Life misschien geen gemakkelijke track, maar wel één die direct opvalt.

LASTING LOVER – Sigala & James Arthur
Twee jaar geleden stond Sigala voor het laatst in de Top 40, toen met Sweet Lullaby waarop Paoloma Faith te horen was. Vorig jaar stond hij vervolgens nog in de Tipparade met Wish You Well, waarop dan weer Becky Hill te horen was. Na een tijdje stilte is er nu Lasting Lover en deze keer koos Bruce Fielder, zoals de producer echt heet, voor een zanger: niemand minder dan James Arthur, die je kent van zijn grote hit Say You Won’t Let Go. De twee blijken een sterke combinatie: de rasperige stem van James past prima bij de beats van de Brit. De tekst van Lasting Lover werd geschreven door Lewis Capaldi.

SWEET & SOUR – Jawsh 685 feat. Lauv & Tiga
2020 is voor de Nieuw-Zeelandse Joshua Nanai niet alleen het jaar van corona, maar meer nog het jaar van zijn grote doorbraak. Op een oude computer maakte hij een beat, die door Jason Derulo werd opgepikt en viral ging op TikTok. En voor de tiener er erg in had, stond Savage Love (Laxed – Siren Beat) wereldwijd aan de top van de hitlijsten, waaronder Nederland. Sweet & Sour is opnieuw een catchy nummer, waar je deze keer Lauv en Tiga op hoort.

ISLAND – Bow Anderson
De Schotse Bow Anderson had een veelbelovende danscarrière voor zich, tot ze geblesseerd raakte. Bow zat in de put en stortte zich op het schrijven van teksten en het luisteren van muziek. Ze merkte dat dit haar opvrolijkte en geleidelijk aan werden haar teksten liedjes. Op 19-jarige leeftijd verliet ze haar thuisland om naar Londen te verhuizen, vooral vanwege haar studie. Maar al snel werd haar talent opgemerkt en kreeg ze zelfs een platencontract. Island is Bow’s nieuwste single en die bevat soulelementen, met een vleugje Sia en Bebe Rexha.

Deze tracks moet je ook checken!
Ava Max komt deze week ook met een nieuwe track. OMG What’s Happening is in Nederland de opvolger van Kings And Queens, dat zich flink in de top 10 van de Top 40 heeft genesteld. Qua sound ligt het nummer wat dichterbij Salt. Steffen Morrison deed ooit mee aan The voice of Holland, maar de zanger is al jaren één van de beste soulzangers van ons land. Op Soul Revolution bevestigt hij dat maar weer eens. Het is een sound die je tegenwoordig niet zo veel meer hoort. HRVY brengt je goede vibes met zijn samenwerking met Matoma. Beide acts hebben nog geen Top 40-hit op hun naam, maar het catchy Good Vibes kan zomaar hun doorbraak betekenen. SZA krijgt op Hit Different hulp van Ty Dolla $ign en Aloe Blacc trakteert je op het soulvolle Hold On Tight.

OMG WHAT’S HAPPENING – Ava Max

SOUL REVOLUTION – Steffen Morrison

GOOD VIBES – HRVY & Matoma

HIT DIFFERENT – SZA & Ty Dolla $ign

HOLD ON TIGHT – Aloe Blacc

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.