New Releases: DI-RECT laat de liefde zegevieren

- Releases

 Di-Rect Zoë Tauran Elley Duhé The Kid Laroi Gabry Ponte La$$a Quique Vinai Lukas Graham
New Releases: DI-RECT laat de liefde zegevieren

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen DI-RECT, Zoë Tauran en Elley Duhé nieuwe muziek voor je klaarstaan.

HOW MY HEART WAS WON – DI-RECT
Er zijn soms nummers waarbij de titel er eerder was dan de song. Zo is het ook bij How My Heart Was Won van DI-RECT. Bandlid Paul Jan kwam met de titel op de proppen en dat riep bij de rest van de groep een beeld op. Het was het vertrekpunt van een reis die de Hagenezen uiteindelijk bij een track bracht, die zij maar wat graag de wereld in wilden slingeren. Bijzonder is dat een couplet van het nummer al was geschreven. Die werd opgeduikeld uit de archieven. Het refrein kwam daar pas enkele maanden later bij. Het hele werkje verhaalt over een relatie die pieken en dalen kent, maar waarin de liefde alles bij elkaar blijft houden.

THERAPIE – Zoë Tauran
2022 was hét doorbraakjaar van de 25-jarige Zoë Tauran. Ze scoorde drie Top 40-hits via Solo, Gebruik Me (met Frenna) en Adrenaline (met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex). Met die laatste hit wist ze te pieken op de zesde plaats. Na al die samenwerkingen is het tijd om ook eens te laten zien dat ze het ook prima solo af kan. Het nummer gaat over een break-up en hoe mensen daarmee om kunnen gaan. “Soms moet je jezelf even verliezen, om jezelf daarna weer te vinden,” aldus de zangeres in een interview op FunX. Zelf kan de zangeres ook zwelgen in liefdesverdriet: “Ik kan dan voor de spiegel gaan zitten, om te zien hoe zielig ik ben.”

MONEY ON THE DASH – Elley Duhé, Whethan
Elley Duhé hoor je momenteel op heel wat radiozenders voorbijkomen met de Top 40-hit Back To You (met Lost Frequencies en X Ambassadors). Maar uiteraard is ze ook nog solo actief als zangeres en dus is nu Money On The Dash uit. Een catchy productie, die ze maakte met Whethan. Dat is een 23-jarige, Amerikaanse dj en producer, die in het dagelijks leven Ethan Snoreck heet. Hij werkte eerder al samen met Oliver Tree, The Knocks en Jeremih en maakte remixen voor acts als Zayn, Bastille en Travis Scott.

Ook deze tracks moet je checken
The Kid Laroi laat zijn fans alvast proeven van een voorafje van zijn aankomende album The First Time, dat later dit jaar uit zal komen. I Can’t Go Back To The Way It Was (Intro) is geen officiële single, want die komt volgende week en zal Love Again heten. De track moet wel de sfeer van het album weergeven.

Gabry Ponte, die je kent van hits als Thunder en We Could Be Together, heeft een iets minder toegankelijk nummer uit met de zangeres Alessandra, terwijl de Nederlandse producer La$$a met Jonasu (en Lagique) met No Regrets juist een song uit heeft die voor de radio lijkt te zijn gemaakt. Quique scoorde vorig jaar zomer met Camino en heeft nu Toda La Noche uit. Vinai heeft met Dubdogz, Malou en Selva een heerlijke rammer voor de clubs losgelaten. Lukas Graham laat hun vertrouwde geluid horen op Stay Above, waarbij het sterke stemgeluid van zanger Lukas je weer laat wegdromen. Ed Sheeran eert de overleden muziekondernemer Jamal Edwards op de track F64. Jamal was de oprichter van van SBTV, een online muziekplatform dat onder andere voor de doorbraak van Ed zorgde. 

I CAN’T GO BACK TO THE WAY IT WAS (INTRO) – The Kid Laroi

DANCE DANCE – Gabry Ponte feat. Alessandra

NO REGRETS – La$$a x Jonasu x Lagique

TODA LA NOCHE – Quique

I DON’T MIND – Vinai, Dubdogz, Malou feat. Selva

STAY ABOVE – Lukas Graham

F64 - Ed Sheeran

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube