New Releases: David Guetta produceert supergroep

- Releases

 David Guetta Zion & Lennox Doja Cat Miss Montreal Diggy Dex Icona Pop Sting Machine Gun Kelly Blackbear Troye Sivan DaBaby Kevin Yade Lauren Beabadoobee
New Releases: David Guetta produceert supergroep

Zoals elke week check je hier weer de heetste en lekkerste nieuwe tracks die op New Music Friday zijn verschenen. Onder anderen Doja Cat, David Guetta, en Gashi hebben nieuwe nummers uit.

PA’ LA CULTURA – David Guetta & HUMAN(X), Sofia Reyes, Abraham Matteo, De La Ghetto, Zion & Lennox, Manuel Turizo, Lalo Ebratt, Thalia & Maejor
Een supergroep, zo mogen we HUMAN(X) wel noemen. Het is een samenwerking tussen meerdere grote latin-sterren, uit verschillende landen. Zo komen Thalía en Sofia Reyes uit Mexico, komen Manuel Turizo en Lalo Ebratt uit Colombia, staat het huis van de MC's Maejor en De La Ghetto in de Verenigde Staten, wordt Puerto Rico vertegenwoordigd door Zion en Lennox en komt Abraham Mateo als enige uit Spanje. Als dan ook David Guetta zich nog bemoeit met de productie, weet je dat je een potentiële zomerhit kunt verwachten.

FREAK – Doja Cat
Met Say So scoorde Doja Cat het afgelopen jaar een megahit. De track kwam tot de eerste plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en leverde top 10-hits op in onder andere Australië, Canada, Frankrijk en Noorwegen. In Nederland kwam het nummer niet verder dan de twaalfde plek. Met Freak hoopt Amalaratna Diamini, zoals de zangeres echt heet, op hetzelfde succes. Dat zal niet makkelijk worden, aangezien de track hiervoor, Like That met Gucci Mane, niet bepaald een succes was in de wereldwijde charts. Freak is in ieder geval een stuk aanstekelijker dan dat nummer, dus lijkt hitsucces meer voor de hand te liggen.

ALLES IS ZOALS HET ZOU MOETEN ZIJN – Miss Montreal & Diggy Dex
Binnenkort moet-ie dan eindelijk uitkomen: het langverwachte nieuwe album van Miss Montreal. Compleet Nederlandstalig, net als haar laatste Top 40-hits Een Stap Terug en Hier. Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn zal er ook op staan en is een samenwerking met Diggy Dex. Die stond zelf al drie keer in de Top 40, waarvan Treur Niet (Ode Aan Het Leven)in 2015 de grootste was. Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn is een heerlijk zomers nummer, met een mooie boodschap. Het is ook nog eens de soundtrack van de gelijknamige bioscoopfilm.

FEELS IN MY BODY – Icona Pop
Het Zweedse Icona Pop hebben we al lang niet meer in de Top 40 gezien. Hun eerste en enige Top 40-hit, I Love It (met Charli XCX) uit 2013, zorgde niet voor een flinke naamsbekendheid en meer hits. Toch besloten Caroline Hjelt en Aino Jawo om door te blijven gaan en dat mondt nu uit in de track Feels In My Body. Een nummer met dezelfde positieve vibe als I Love It, maar wel iets rustiger. Volgens Caroline en Aino pakte de coronaperiode ook op een bepaalde manier positief voor hen uit: ze hadden eindelijk uitgebreid de tijd om tracks te schrijven en op te nemen. De laatste jaren waren de dames vooral druk met optredens.

MAMA – Gashi feat. Sting
De Amerikaanse rapper Gashi is in Nederland nog een onbekende, maar wordt in de Verenigde Staten steeds bekender. Hij werkte al samen met onder anderen French Montana, DJ Snake, Ava Max en G-Eazy. Zijn levensverhaal is bijzonder: hij werd geboren in het Libische Tripoli, als kind van Albanese ouders. Het gezin vluchtte voor oorlog naar het buitenland en kwam in verschillende Afrikaanse en Europese landen terecht. Op 10-jarige leeftijd kwam er eindelijk een vaste woonplaats voor Labinot Gashi, zoals hij echt heet. Brooklyn werd zijn thuishaven. Om de Engelse taal te leren, verdiepte hij zich in de muziek en daar is hij eigenlijk nooit mee opgehouden. Hij stopte met school, richtte zich op het maken van rapmuziek en speelde zich in de kijker bij verschillende labels. Mama is een samenwerking met Sting. Niet toevallig, want 1984 – het album waar Mama op te vinden is – klinkt ontzettend 80’s.

Meer nieuwe rammers
Ook Machine Gun Kelly en Blackbear, Troye Sivan, DaBaby, Kevin en Yade Lauren en Beabadoobee (die je kent van Death Bed van Powfu) hebben nieuwe tracks uit en die moet je ook echt even horen. Je checkt ze hieronder!

MY EX’S BEST FRIEND – Machine Gun Kelly feat. Blackbear

RAGER TEENAGER! – Troye Sivan

PEEPHOLE – DaBaby

ALS IK JE NIET ZIE – Kevin & Yade Lauren

SORRY – Beabadoobee

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst!