New Releases: Chef’Special blijft dromen op Superman

- Releases

 Chef'Special Antoon Lost Frequ James Arthur Purple Disco Machine Panic! At The Disco Meau Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ Wulf 1da Banton Jax Jones Martin Solveig
New Releases: Chef’Special blijft dromen op Superman

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe nummers voor je op een rij. Deze week brachten onder anderen Antoon, Lost Frequencies en James Arthur en Chef’Special nieuwe muziek uit.

SUPERMAN – Chef’Special
Met Afraid Of The Dark was Chef’Special vorig jaar weer helemaal terug van niet lang weggeweest. Het was nog midden in de coronatijd, waarin alles onzeker was. In die tijd schreef zanger Joshua Nolet Superman, dat gaat over een verleden. Een verleden waarin je vrijwel alles kon doen wat je wilde. Het herinnert je aan je kindertijd, waarin je vol dromen zat. Dat is dan ook de boodschap: om nooit te stoppen met dromen, waar je je ook bevindt, wat je toestand ook is en hoe oud je ook bent.

OLIVIA – Antoon
Was 2021 al succesvol, 2022 mag je nu al het jaar van Antoon noemen. De Hoornse artiest stond eerder dit jaar nog op nummer 1 met Hallo en stond zelfs drie keer in de Top 40 genoteerd, via ook nog Hotelschool en Vluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K). Olivia gaat over een lover die je uit het oog dreigt te verliezen. Antoon vertelde in de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic dat hij heel veel songs heeft liggen, maar samen met zijn label niet voor de voor de hand liggende tracks kiest. “Ik wil gewoon doen wat ík heel tof vindt. Ik ben gewoon van alle markten thuis en dat wil ik graag aan heel Nederland laten zien.” Olivia is overigens niet autobiografisch.

QUESTIONS – Lost Frequencies & James Arthur
Met Where Are You Now scoorde Lost Frequencies het afgelopen jaar een wereldhit. De track met Calum Scott stond bij ons 22 weken genoteerd in de Lijst der Lijsten en kwam tot nummer 6. Dat is bijna hetzelfde verhaal als de voorganger van Where Are You Now, Rise. Die hield het 20 weken vol en kwam ook tot nummer 6. Het mag duidelijk zijn: Felix De Laet weet inmiddels precies hoe je een radiohit moet maken. Questions is daar opnieuw een goed voorbeeld van. Voor de track schakelde Felix James Arthur in, die we in ons land vooral kennen van de top 10-hits Say You Won’t Let Go en Rewrite The Stars (met Anne-Marie). Questions gaat over de naweeën van een gestrande relatie.

WAKE UP! – Purple Disco Machine, Bosq, Kaleta
Met In The Dark heeft Purple Disco Machine nog altijd een dikke hit te pakken. Maar het is ook wel weer tijd voor iets nieuws, moet Tino Piontek, de man achter de act, hebben gedacht. En dus is er nu Wake Up!, dat de Duitse dj en producer maakte met de Amerikaanse producer Bosq en de Amerikaanse afro-funkster Kaleta. Wake Up! is een zomerse track, met een dikke knipoog naar de funky hits van begin jaren 80.

VIVA LAS VENGEANCE – Panic! At The Disco
Je zou het bijna vergeten, maar Panic! At The Disco loopt alweer even mee. In 2006 scoorde de groep van zanger Brendan Urie zijn eerste hit, via I Write Sins Not Tragedies. Korte tijd later volgde nog het hitje But It’s Better If You Do. Pas in 2018 volgde de volgende, dankzij wereldhit High Hopes. Niet veel later bereikte ook Hey Look Ma I Made It de Top 40. Die verdween op 6 juli 2019 uit de lijst en dus hebben we bijna drie jaar niets meer van de Amerikaanse band gehoord. Maar guess who’s back… Viva Las Vengeance betekent voor Brendan, het enige originele bandlid dat nog over is, een nieuwe start na twee jaar pandemie. Tegelijkertijd met de single lanceerde Panic! ook een nieuwe tour, die de band op zaterdag 25 februari 2023 naar Rotterdam Ahoy brengt.

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog heel veel meer nieuwe muziek, dat het verdient om uit je speakers te komen. Meau bezingt de weg van blogger Sterre van Wijlen. Zij had botkanker, maar is inmiddels weer genezen. Ze bracht het nummer al tijdens de tv-show Voor Het Leven. Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ steken de zomerse classic Daddy DJ (#15 in 2001 in de Top 40) in een nieuw jasje. In plaats van Daddy DJ, werd er nu gekozen voor de titel We Could Be Together en die dekt de lading goed. Wulf heeft met Know That I’m Here een track uit die steun biedt, terwijl 1da Banton, die een streaminghit scoorde met No Wahala, mikt op een zomerhit met Summer Love. Jax Jones heeft nieuwe track uit met zijn Europa-project en daarop werkt hij samen met onder anderen Martin ‘Hello’ Solveig.

TEGEN DE KLIPPEN OP – Meau

WE COULD BE TOGETHER – Gabry Ponte x Lum!x feat. Daddy DJ

KNOW THAT I’M HERE - Wulf

SUMMER LOVE – 1da Banton

LONELY HEART – Jax Jones & Martin Solveig with GRACEY

Wil je nog meer nieuwe muziek? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier onze releaselijst.