New Releases: Bruno Mars is terug in nieuwe supergroup

- Releases

 Bruno Mars Anderson .Paak Justin Bieber DJ Snake Selena Gomez Jeangu Macrooy Bebe Rexha Drake Suzan & Freek Maroon 5 Megan Thee Stallion Kris Kross Amsterdam Kraantje Pappie Pommelien Thijs James Arthur Kings Of Leon Zara Larsson J Balvin
New Releases: Bruno Mars is terug in nieuwe supergroup

In een overvolle New Music Friday zetten we de belangrijkste releases voor je op een rijtje. Zo zijn er nieuwe tracks van Justin Bieber, Suzan & Freek, DJ Snake ft. Selena Gomez en Bebe Rexha, dropt Jeangu Macrooy zijn songfestivalinzending en lanceert Bruno Mars Silk Sonic.

LEAVE THE DOOR OPEN - Silk Sonic

Het is alweer vijf jaar geleden dat we een nieuw album van Bruno Mars voor onze kiezen kregen. Destijds kwam 24K Magic uit en dat leverde hem meerdere Grammy’s en grote hits op. Al maanden wachten de fans op nieuw werk, want zij waren ervan overtuigd dat de ster met nieuwe muziek zou komen. Al was het alleen al om het muziekjaar 2020 te redden, zoals één van hen het verwoordde. Dat gebeurde niet, maar nu is Bruno toch echt terug. Niet alleen, maar mét de talentvolle en veelzijdige Amerikaanse artiest Anderson .Paak. Die bracht vorig jaar nog zijn album Ventura uit en scoorde vooral in Nieuw-Zeeland verschillende hits. Samen met Bruno is hij nu onderdeel van het project Silk Sonic. De twee kennen elkaar al langere tijd. Zo stond Anderson al in het voorprogramma van Bruno Mars’ 24k Magic Tour. Daarnaast werkten ze samen voor een album van de legendarische discogroep Chic.

HOLD ON – Justin Bieber

Het is nog maar iets meer dan een jaar geleden dat Justin Bieber zijn album Changes uitbracht, met daarop onder andere de hits Yummy en Intentions (met Quavo). Maar in een jaar tijd is de wereld door het coronavirus veranderd. Ook Justin staat nu anders in het leven, na een jaar waarin hij vooral van zijn echtgenote Hailey genoot en weinig kon optreden. Één voordeel: er was genoeg tijd om nieuwe tracks te maken. Daarvan hoorden we al Holy (met Chance The Rapper), Lonely (met Benny Blanco) en Anyone, zijn huidige top 10-hit in de Top 40. Op 19 maart zal het nieuwe album van de Canadese superster verschijnen, dat de titel Justice heeft gekregen. "In deze tijd waarin er zoveel mis is met deze gebroken planeet, verlangen we allemaal naar genezing en gerechtigheid voor de mensheid", schreef The Biebs afgelopen week op Instagram. "Mijn doel met dit album is om muziek te maken die troost biedt, om liedjes te maken waarmee mensen zich kunnen identificeren en waardoor ze zich minder alleen voelen." Hold On is het volgende voorproefje.

SELFISH LOVE - DJ Snake ft. Selena Gomez

Weet je nog? Taki Taki rumba! Een paar jaar geleden scoorde Franse producer DJ Snake er een wereldhit mee samen met Cardi B, Ozuna en natuurlijk Selena Gomez. En met die laatste heeft hij nu opnieuw de krachten gebundeld. Voor Selena’s allereerste Spaanstalige EP ‘Revelacion’ dat volgende week moet uitkomen, brengen de twee deze week ‘Selfish Love’ uit. Het lichte popliedje met EDM-productie is een mix van Engels en Spaans en gaat over toegeven aan je jaloezie. Voor DJ Snake is het zijn eerste potentiële hit sinds hij in 2019 een dikke hit scroorde met ‘Loco Contigo’, terwijl we Selena het laatst in de Top 40 tegenkwamen begin 2020 met ‘Rare’.

BIRTH OF A NEW AGE - Jeangu Macrooy

Met Grow moest Jeangu Macrooy vorig jaar in de voetsporen van Duncan Laurence treden. Hij moest Nederland opnieuw de winst bezorgen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Zoals we allemaal inmiddels weten, ging dat feest niet door. De coronacrisis woedde in volle hevigheid. Dit jaar krijgt Jeangu gelukkig een nieuwe kans om te shinen op het Songfestival in Ahoy Rotterdam. Dat zal niet met Grow kunnen, vanwege de regels van het festival. Daarom koos hij een nieuwe inzending, die helemaal bij deze tijd past: Birth Of A New Age. Heel bijzonder: de zanger zingt een paar regels in het Surinaams en dat is nog nooit eerder in een Nederlandse inzending gedaan.

SACRIFICE – Bebe Rexha

De Amerikaans-Albaanse zangeres Bebe Rexha kreeg een aantal weken geleden even de schrik van haar leven. Meerdere media namen een bericht over dat meldde dat ze zou zijn overleden aan een overdosis. Gelukkig was er precies niks van waar en is ze juist springlevend. Dat is ook duidelijk te horen op haar nieuwe single die ze vandaag uitbracht. ‘Sacrifice’ is een dancerammer in de lijn van Bebe’s samenwerkingen met bijvoorbeeld David Guetta. Het moet een begin zijn van haar tweede album dat dit jaar zou moeten verschijnen. Mocht ‘Sacrifice’ de Top 40 halen, dan zou het haar twaalfde Top 40-hit worden en de eerste sinds ‘You Can’t Stop The Girl’ uit 2019.

SCARY HOURS 2 – Drake

Januari 2021, dat was wanneer we ‘Certified Lover Boy’ hadden moeten hebben. Het langverwachte zesde studioalbum van Canadese rapper Drake was groots aangekondigd en stond voor de eerste maand van dit jaar gepland. Helaas zijn beloftes van artiesten soms wel net zo loos als die van politici en bleek het album toch nog niet klaar te zijn. Nou was een operatie aan zijn knie en herstel daarvan natuurlijk geen heel slecht excuus, maar toch werden zijn fans onderhand wel wat ongeduldig. Daarom komt hij nu met ‘What’s Next, ‘Wants And Needs’ met Lil Baby en ‘Lemon Pepper Freestyle’ met Rick Ross, drie nieuwe tracks gebundeld op het EP ‘Scary Hours 2’. Het is ook de opvolger van ‘Scary Hours’ het EP van twee tracks dat hij begin 2018 uitbracht. En de voortekenen zijn goed, want laat een van die twee tracks nou net ‘God’s Plan’ zijn dat uitgroeide tot een van zijn grootste hits.

Ook deze nummers moet je echt even checken!

Suzan & Freek komen met hun eerste nieuwe plaat van 2021, de track heet ‘Goud’ en komt al de Tipparade binnen. Een andere plaat die al de Tipparade bereikt is de nieuwe track van Maroon 5. Voor hun nieuwste genaamd ‘Beautiful Mistakes’ wisten ze de heetste rapper van het moment te strikken in Megan Thee Stallion. Ook Kris Kross Amsterdam hebben weer een bijzondere nieuwe samenwerking uitgebracht. ‘Tranen’ maakten ze samen met Kraantje Pappie en Pommelien Thijs, de Belgische zangeres van nummer 1-hit ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ met Jaap Reesema. James Arthur releast ‘Medicine’, een popliedje dat net anders klinkt dan we van hem gewend zijn. J Balvin komt met een nieuwe plaat genaamd ‘Ma G’. Kings of Leon releasen hun nieuwe album ‘When You See Yourself’ en ook Zara Larsson brengt deze week ‘Poster Girl’ uit, haar tweede album. Daar houdt het alleen niet op. Ook zijn er nieuwe tracks uit van Tate Mcrae, Nick Jonas en Esko met Josylvio.