Fresh: Zevens in de titel

- Releases

 Ariana Grande Alok Conor Maynard Bryan Adams Kate Ryan
Ariana Grande

De week is weer voorbij en dat betekent dat we de belangrijkste nieuwe tracks van deze week voor je op een rij zetten.

Opvallend is dat zowel Dean Lewis als Ariana Grande hebben gekozen voor het getal ‘7’ in de titel. Ariana heeft het over ringen en Dean over minuten. De nieuwste tracks van deze week:

7 RINGS- Ariana Grande
Vrijwel meteen na de release van het album Sweetener werd al duidelijk dat Ariana Grande bezig is met de opvolger. Haar vijfde studioalbum krijgt de titel Thank U, Next en de titeltrack van dat album werd op 3 november van het vorig jaar uitgebracht. Deze vrijdag verscheen de tweede officiële single met 7 Rings met een wel heel bekend deuntje dat in 1959 te horen was in The Sound Of Music-musical als My Favorite Things.

7 MINUTES- Dean Lewis
In 2017 debuteerde de Australische singer-songwriter Dean Lewis met de ep Same Kind Of Different. Waves ging dan weliswaar aan ons land voorbij maar in zijn thuisland werd het de meest succesvolle track van het jaar. Die track, maar ook nieuwe nummers, waren afgelopen najaar al te horen tijdens een uitverkocht concert in de Amsterdamse Melkweg. Inmiddels staat zijn debuutalbum om de hoek en staat hij met Be Alright inmiddels al dik vier maanden in de Top 40. 7 Minutes verscheen deze vrijdag als de opvolger.

ELECTRICO ROMANTICO- Bob Sinclar feat. Robbie Williams
Komend voorjaar viert de dj en producer Bob Sinclar zijn vijftigste verjaardag. Met hits als Love Generation, World Hold On en de La La Song scoorde hij drie top 5-hits. Inmiddels hebben we de Fransman al ruim vijf jaar niet meer in de Top 40 gezien maar dat kan zo maar eens veranderen. Hij kent Robbie Williams via zijn schoolgaande kind en de twee hebben samen een nummer gemaakt: Electrico Romantico. Die track verscheen deze vrijdag en alsof dat nog niet genoeg was dropt Williams zelf ook nog een solonummer getiteld Gold.

PLAY- Alok feat. Conor Maynard
Solo weet Conor Maynard nog niet heel veel succes te scoren in de Top 40. Dat gebeurde eigenlijk alleen met Turn Around (uit 2012) dat op nummer 15 kwam. De twee volgende samenwerkingen waren met Kris Kross Amsterdam via Are You Sure en Whenever. Die laatste werd afgelopen jaar een enorme hit en stond drie weken in de top 3. De nieuwste track van de Britse zanger is een samenwerking met de Braziliaanse dj en producer Alok. Die ken je misschien nog van eeen slordige twee jaar geleden toen hij met Bruno Martini en Zeeba de track Hear Me Now afleverde.

SHINE A LIGHT- Bryan Adams
Sinds 1994 hoort Bryan Adams bij de 100 meest succesvolle artiesten die ons land ooit heeft gekend. Ook was hij in de beginperiode de meest succesvolle Canadese artiest in ons land waar hij later door Céline Dion, Nelly Furtado en Justin Bieber werd overtroffen. 
Op 1 maart verschijnt zijn veertiende studioalbum, Shine A Light. De eerste single en titeltrack schreef hij samen met Ed Sheeran: “Ik ontmoette hem dit jaar in Dublin tijdens een van zijn concerten en we hielde contact. Ik stuurde hem op een dag een refrein uit een idee dat ik voor een nummer had. Een paar dagen later kreeg ik een aantal coupletten terug”, zo vertelde Adams over het ontstaan van de track. Op het nieuwe album komen twaalf nieuwe nummers waarbij ook een duet met Jennifer Lopez zal zitten.

GOLD- Sam Feldt x Kate Ryan
Stil zitten komt niet voor in het woordenboek van Sam Feldt. In vijf jaar tijd leverde hij een enorme rij nummers af met onder meer Kav Verhouzer, Lucas & Steve, The Him, Deepend, Hook N Sling en Akon en dan hebben we nog slechts een klein deel genoemd. Summer On You was dan ook dé verrassing van de zomer van 2016. Voor zijn nieuwste track schakelde hij de Belgische Kate Ryan in. En die ken je wellicht nog van top 10-hits als Désenchantée, Voyage Voyage of Ella Elle L’a. Het is voor de inmiddels 38-jarige zangeres niet de eerste samenwerking met een dj. In 2012 zagen we haar naam ook op een track met Avicii, Run Away. Over Gold en de track met Sam Feldt vertelt Kate Ryan aan Billboard Dance: “Ik kies mijn samenwerkingen zorgvuldig. Ik had de melodieën en het basisidee van het nummer maar had nog wat extra’s nodig. Toen hij met zijn versie terugkwam wist ik meteen dat hij bracht wat het nummer nodig had.”

Een overzicht van de nieuwste tracks lees je hier. Meer luisteren kan natuurlijk via onze playlist op Spotify