Fresh: Vinchenzo zoekt guilty pleasure op nieuwe track

- Releases

 Vinchenzo Ariana Grande Miley Cyrus Lana Del Rey Fall Out Boy Wyclef Jean OneRepublic Kevin Halsey Robin Schulz Sam Martin
Vinchenzo

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks die zijn uitgekomen. Deze week verscheen onder andere een dikke collab van Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey en bracht Vinchenzo een track uit, waarin hij op zoek gaat naar zijn guilty pleasure.

GUILTY PLEASURE – Vinchenzo

Een guilty pleasure is natuurlijk iets wat je helemaal te gek vindt, maar waar je je een beetje voor schaamt. In het geval van Vinchenzo is een vrouw zijn guilty pleasure. Een chick die toevallig ook nog eens bezet is… Laat dat maar aan de hunk over, die met één knipoog al heel wat meiden (en enkele boys) kan laten flauwvallen. Op de track laat Vinchenzo horen waarom hij één van de grootste talenten in Nederland is: zijn stem, de beats… Ze zijn bijna on-Nederlands goed.

DON’T CALL ME ANGEL – Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey

Als je dit rijtje namen ziet, begin je waarschijnlijk al te watertanden. Don’t Call Me Angel is de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels-film die binnenkort in de bios te zien zal zijn. En pas op, want je hebt ‘m al snel in je hoofd zitten. Don’t Call Me Angel brengt precies wat je ervan verwacht: een dikke poptrack, die ongetwijfeld vaak op de radio voorbij zal komen. Overigens zitten Ariana, Miley en Lana niet stil. Zo bracht die laatste onlangs haar nieuwe album Norman Fucking Rockwell! uit en zit Ariana midden in haar tour, die haar afgelopen week naar Amsterdam bracht.

GRAVEYARD – Halsey

Halsey gaat lekker dit jaar in de Top 40. Without Me was een dikke hit en kwam tot 14 en ook haar track met Yungblud en Travis Barker, 11 Minutes, haalde de lijst. Graveyard, haar nieuwste track, zal op haar album Manic komen te staan, dat ergens aan het begin van 2020 moet uitkomen. Het nummer heeft niet het vrolijkste, maar wel een belangrijk thema: depressie. Maar liefst zeven songwriters werkten aan Graveyard, waaronder Halsey zelf en Louis Bell. Die was ook verantwoordelijk voor onder andere Easier en Teeth van 5 Seconds Of Summer, Sucker van de Jonas Brothers en Sunflower van Post Malone en Swae Lee.

RATHER ALONE – Robin Schulz, Nick Martin & Sam Martin

Als geen ander weet Robin Schulz hoe hij tracks moet maken die het publiek wil horen. Of het nu Sugar (met Francesco Yates) was of Speechless (met Erika Sirola): ze werden (en worden nog steeds) vaak gedraaid op de radio. Op Rather Alone werkt hij met Nick en Sam Martin. Die laatste ken je nog van hits als Wild Wild Son van Armin van Buuren en Dangerous en Lovers On The Sun van David Guetta. De track klinkt net iets anders dan je van Robin gewend bent, want hij werd beïnvloed door brassmuziek.

DEAR FUTURE SELF (HANDS UP) – Fall Out Boy feat. Wyclef Jean

Fall Out Boy is weer terug van een tijdje weggeweest. De band scoorde in 2013 een kleine Top 40-hit met My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up) en stond in de zero’s in de Tipparade met hun cover van Michael Jackson’s Beat It en Thnks Fr Th Mmrs. De groep van zanger Patrick Stump en bassist Pete Wentz gaat toeren met Weezer en Green Day en alle drie brachten ze een nieuwe track uit. Die van Fall Out Boy is met heel veel plezier gemaakt en dat hoor je terug. Catchy as hell.

CAN WE GO BACK – Romy Dya

De Nederlandse Romy Dya hoorde je op So Far Away van Martin Garrix, David Guetta en Jamie Scott. Dat nummer kwam tot de zevende plek in de Top 40. Daarna hoorden we even niets meer van Romy. Niet gek, want de afgelopen tijd heeft ze keihard gewerkt aan nieuwe tracks en was ze onder andere in de Verenigde Staten te vinden. Can We Go Back is het eerste resultaat dat we daarvan mogen horen en het zou ons niet verbazen als ze daarmee op eigen kracht in de Top 40 weet te komen.

SCHERP – Ashafar feat. Kevin

Ashafar werkte zich in een paar jaar tijd op tot de top van de Nederhop. Josylvio was de afgelopen tijd een soort mentor voor hem en leerde hem hoe hij zich het beste kan opwerken in het vak. Met Panamera scoorde hij in de Streaming Top 40 een dikke hit en met Scherp heeft hij opnieuw een track klaar staan die lekker uit je speakers knalt. Hij werkt samen met Kevin, die met Kilometers momenteel diezelfde streaminglijst verovert.

SOMEBODY TO LOVE – OneRepublic

Nee, dit is geen cover van Queen. Toch schreef OneRepublic-frontman Ryan Tedder dit nummer niet zelf. Het is geschreven door J.T. Roach, die deelnam aan het tv-programma Songland. Daarin kregen songwriters de opdracht om een dikke track voor de band te schrijven. Het nummer van J.T. won glansrijk: Ryan had meteen het idee dat dit weleens een hit zou kunnen worden voor zijn band. Op de laatste Top 40-hit van de groep, Rescue Me, hoorde je al een elektronischer geluid. Dat wordt nog verder doorgezet op Somebody To Love.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of check hier de releaselijst.

Foto: BSR Agency