Fresh: Tiësto maakt track met Jonas Blue en Rita Ora

- Releases

 Tiësto Rita Ora Jonas Blue Ronnie Flex Jebroer Wesley ((Klein)) Hardwell Dotan Katy Perry Gucci Mane Justin Bieber Bebe Rexha Mark Ronson Camila Cabello
Tiesto

Zoals iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. In deze zomerse week check je nieuwe tracks van onder anderen Tiësto, The Chainsmokers en Guy Sebastian.

RITUAL - Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora

Na wat tracks die qua hitsucces wat tegenvielen, komt Tiësto nu met een track die je deze zomer nog best vaak zou kunnen horen. Ritual maakte hij met Rita Ora en met Jonas Blue, die de laatste jaren wel raad wisten met het maken van hits. Samen stonden ze de laatste twee jaar maar liefst 11 keer in de Top 40 en niet toevallig staan ze ook deze week genoteerd in de lijst: Rita met Kygo's Carry On en Jonas Blue met ex-Alarmschijf What I Like About You, met Theresa Rex.

FIND U AGAIN - Mark Ronson ft. Camila Cabello

Vorige week meldden we nog dat Mark Ronson een nieuwe track uit had, maar deze week is het weer raak. De Britse producer strikte deze keer Camila Cabello om een track met hem op te nemen. Geen slechte keus, want na Miley Cyrus slaat Mark opnieuw een zangeres aan de haak die haar mannetje wel staat. De track gaat over lovers die elkaar ergens kwijt zijn geraakt in hun relatie. 

CHOIR - Guy Sebastian

Before I Go, de vorige track van Guy Sebastian, is net uit de Top 40 verdwenen en dat betekent dat het hoog tijd is voor een nieuwe track. Was zijn Top 40-hit nog een donkere powersong, Choir is een stuk vrolijker en blijft heel snel in je hoofd hangen. Voor Guy is het een track met een bijzondere betekenis: het is een ode aan zijn overleden vriend en bandmaatje Luke Liang. 

CALL YOU MINE - The Chainsmokers with Bebe Rexha

The Chainsmokers zijn gek op tracks uitbrengen, maar het levert niet altijd een hit op. Afgelopen jaar stonden Andrew Taggart en Alex Pall drie keer in de lijst en dat had minstens twee keer zoveel kunnen zijn. Met Who Do You Love pakten ze een paar maanden geleden wel de Alarmschijf, maar die track met 5SOS kwam maar tot de zestiende plek. Call You Mine maakten de heren met Bebe Rexha en die weet wel raad met dj's en producers. Sterker nog: ze scoorde er haar grootste hits mee. Dat is voor Call You Mine veelbelovend...

LOVE THRU THE COMPUTER - Gucci Mane feat. Justin Bieber

Justin Bieber die het rustiger aan doet? No way! De zanger staat hoog in de Top 40 met I Don't Care, zijn track met Ed Sheeran, en gaat vrolijk door met het helpen van andere artiesten. Of helpen die artiesten hém er juist bovenop? Anyway, Love Thru The Computer is een track die je even op je in moet laten werken. Gucci Mane stond tot nu toe nog maar één keer in de Lijst der Lijsten en dat was met Rae Srummerd's Black Beatles. Daarna lukte het 8 keer niet om vanuit de Tipparade de Top 40 te halen. Wie weet, kan The Biebs daar verandering in brengen. 

NEVER REALLY OVER - Katy Perry

Op 365 deed Katy Perry het nog met Zedd, maar nu komt ze weer solo met een track. Nou ja, solo... Ook bij Never Really Over zat Zedd achter de knoppen. En helemaal nieuw klinkt het nummer misschien ook niet. Ze maakt namelijk slim gebruik van een sample uit Love You Like That, van de Noorse zangeres Dagny. Katy schijnt dat stukje uit die track zo goed te hebben gevonden, dat ze het zelf wilde gebruiken. Dagny zou daar ongetwijfeld een champagnefles voor hebben opengetrokken, want voor wat hoort wat...

NUMB - Dotan

Over trollengate is alles gezegd, dus laten we het vooral over Numb hebben. Qmusic koos de track als Alarmschijf voor deze week en dat zegt eigenlijk al heel veel over de kwaliteit van het nummer. Weg is de galm, gekomen is de sound die het midden houdt tussen Imagine Dragons en OneRepublic. Muzikaal gezien verdient Dotan een plek in de top van de Nederpop, maar daar zal hij de komende jaren wel weer voor moeten vechten.

SUMMER AIR - Hardwell feat. Trevor Guthrie

De zomer komt steeds meer om de hoek kijken en daar speelt Hardwell prima op in, met Summer Air. De track doet in de verte denken aan de vibe die Summer Days van Armin van Buuren had. Is er nog een link met Armin? Ja, want Trevor Guthrie ken je natuurlijk ook als de stem van zijn hit This Is What It Feels Like. 

SUPERHELD - JeBroer, Wesley Klein & Snelle

We hebben dit jaar al aardig wat verrassende combinaties gezien, maar ook deze had je van tevoren niet snel verwacht. JeBroer met volkszanger Wesley Klein en aanstormend talent Snelle. Superheld begint gevoelig, maar Jebroer zou Jebroer niet zijn, als hij er daarna met gestrekt been en beukend in gaat. Voor Wesley is het overigens lang geleden dat hij een Top 40-hit scoorde. In 2010 stond hij in de lijst met You Raise Me Up, na zijn winst in de SBS6-talentenshow Popstars.

WOOZY - Caza feat. Ronnie Flex

Ook Caza en Ronnie Flex moeten de zomer in hun bol gehad, bij het maken van Woozy. De catchy track is geproduceerd door Jordan Wayne, die onder andere ook verantwoordelijk was voor Loterij van Lil Kleine en Voy A Bailar van Ali B

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of check hier de releaselijst. 

Foto: BSR Agency