Fresh: Martin Garrix brengt soulvolle track uit

- Releases

 Martin Garrix Little Mix Clean Bandit Luis Fonsi Imagine Dragons Josylvio Diggy Dex JW Roy Anne-Marie Benny Blanco Calvin Harris Teske
Fresh: Martin Garrix brengt soulvolle track uit

Ook deze week duiken we weer in de berg nieuwe muziek, die op New Music Friday uit is gekomen. Je checkt nieuwe tracks van onder anderen Martin Garrix, Benny Blanco, Anne-Marie en Josylvio.

DREAMER – Martin Garrix feat. Mike Yung

Van een leven als straatartiest tot aan een samenwerking met de nummer 1-dj van de wereld. De 58-jarige Amerikaan Mike Yung maakt die sprong nu. Voor zijn deelname aan America’s Got Talent vermaakte hij voorbijgangers in New York nog met zijn zangkunsten, maar daarna was hij in één klap bekend in heel de Verenigde Staten. Nu is zijn soulvolle stem een krachtige aanvulling op de beats van Martin Garrix.

JOAN OF ARC – Little Mix

Ergens deze maand moet LM5, het nieuwe album van Little Mix, te streamen en te koop zijn. De dames hebben meteen een heerlijke teaser uitgebracht voor hun nieuwe werkje: Joan Of Arc. Een echte powervrouwentrack. En wie die Joan Of Arc is? Even een heel kort geschiedenislesje: zij was een Franse vrouw, die een grote rol speelde in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk.

BABY – Clean Bandit feat. Marina and the Diamonds & Luis Fonsi

Wie hits zegt, zegt Clean Bandit. De Britse groep weet de ene na de andere monsterhit uit te brengen en ook nu lijken de Britten op weg naar de Top 40. Deze keer zijn Luis Fonsi en Marina and the Diamonds ingeschakeld. Dit is geen band, maar een singer-songwriter uit Wales. In het Verenigd Koninkrijk heeft ze al vijf Top 40-hits op haar naam staan, maar in Nederland kon ze nog geen potje breken. Eerder werkte ze al samen met Clean Bandit op de track Disconnect.

MACHINE – Imagine Dragons

Nog een weekje geduld en dat ligt het nieuwe album van Imagine Dragons voor je klaar. Machine is de derde single en klinkt wat minder hitgevoelig dan de vorige tracks Zero en Natural. Dan Reynolds en co grijpen terug op het geluid waar ze bekend mee zijn geworden.

STREETS – Josylvio, Moeman, Adje, JoeyAK, Ashafar & LaFunky

Op Streets zijn heel wat rappers te horen, maar pas twee van hen wisten de Top 40 te bereiken: Josylvio en Adje. Daar kan weleens verandering in komen, want Streets klinkt ongelooflijk catchy. De track is afkomstig van het album Hella Cash Gang vol. 1.

SOLDIER – James TW

Een one-hit wonder. Zo kunnen we James TW tot nu toe noemen. Zeg dat niet tegen zijn vaste fanbase, die bloedfanatiek is. Soldier gaat over een jongen die vecht voor zijn relatie. Een krachtige ballad, die je even op je moet laten inwerken. Of het zo’n grote hit wordt als zijn When You Love Someone, moet de toekomst uitwijzen.

WEG VAN JOU – Diggy Dex & JW Roy

De laatste keer dat Diggy Dex en JW Roy samen een track maakten, leverde dat een enorme hit op. Treur Niet (Ode Aan Het Leven) kwam in 2015 tot de tiende plek in de Media Markt Top 40. Ging die track over de dood, Weg Van Jou heeft een ander thema: weg zijn bij je grote liefde. Oprecht en klein gezongen en gerapt.

PERFECT TO ME – Anne-Marie

Helemaal nieuw is Perfect To Me van Anne-Marie niet. Het is namelijk een nieuwe versie van Perfect, een track die ze al eerder op nam. Het is te horen op het debuutalbum Speak Your Mind, maar het nummer zelf is nooit uitgebracht als single.

I FOUND YOU – Benny Blanco with Calvin Harris

Met Eastside staat producer Benny Blanco nu nog in de Top 40, maar hij heeft alweer nieuw kanonnenvuur klaarstaan. I Found You maakte de Amerikaan met Calvin Harris, die je ook hoort zingen op de track.

KOM BIJ JOU – Teske feat. Joshua Nolet

Één nacht. Zo lang duurde het om Kom Bij Jou te maken. Teske deed dat samen met Chef’Special-zanger Joshua Nolet, die nu voor de tweede keer in het Nederlands te horen is. Afgelopen zomer checkte je hem op de hit Liefde In De Lucht van Kraantje Pappie. Het nieuwe album van de zangeres, Porselein, bevat naast solonummers ook samenwerkingen met Joost en Cartiez.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!