Fresh: Chris Brown en Justin Bieber droppen samenwerking

- Releases

 Icona Pop Afrojack Yves V Whitney Houston Fais Khalid Ed Sheeran Cheat Codes Felix Jaehn Lil Kleine Justin Bieber Chris Brown Kygo Calum Scott

De heetste releases hebben we zoals iedere week weer voor je op een rij gezet. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Chris Brown, FAÏS, Ed Sheeran en Khalid en Suzan & Freek.

DON’T CHECK ON ME – Chris Brown feat. Justin Bieber & Ink

Justin Bieber zou bezig zijn aan een nieuw album, maar ondertussen helpt hij ook andere artiesten. Onlangs releaste Gucci Mane een track met de Canadees en nu is er een nummer van Chris Brown waarop The Biebs te horen is. Die doet sterk denken aan Justin’s nummer 1-hit Love Yourself en is sterk geïnspireerd op de R&B uit de 90’s. Ook zangeres Ink hoor je. Hitgevoelig? Ja, zeker!

I WANT YOU NOW – FAÏS

We hebben FAÏS even moeten missen. Met Make Me Do stond hij vorig jaar voor het laatst in de Top 40 en daarna werkte de Rotterdammer in het buitenland aan nieuwe tracks. I Want You Now klinkt als een mooi voorproefje van heel veel meer dat we kunnen verwachten. De zomerse track maakt slim gebruik van I’m Coming Out van Diana Ross, die daar in 1981 tot 23 mee kwam in de Top 40.

BEAUTIFUL PEOPLE – Ed Sheeran feat. Khalid

Ed Sheeran staat nog met net in de Top 40 met Cross Me (met PnB Rock en Chance The Rapper), maar zijn volgende single staat alweer klaar. Deze keer werkt de roodharige superster samen met Khalid. Ook hij heeft inmiddels geen introductie meer nodig, want met hits als Ocean (met Martin Garrix) en Love Lies is hij inmiddels een gevestigde naam.

ALL OF MY LIFE – Trixxie x Cheat Codes

Cheat Codes ken je natuurlijk van hits als Sex (met Kris Kross Amsterdam) en No Promises (met Demi Lovato). Voor All My Life werkten Matthew Russel, Trevor Dahl en Kevin Ford samen met zangeres Trixxie.

BLAUWE DAG – Suzan & Freek

Met Als Het Avond Is scoorden Suzan & Freek de grootste Top 40-hit van het afgelopen half jaar. De track is deze week de lijst uitgegleden en juist op dat moment komt het duo met een nieuw nummer. Blauwe Dag klinkt wat vrolijker, dan het stemmige Als Het Avond Is en deze keer hoor je Freek wat vaker dan Suzan. Het levert een track op waar je eerst een beetje aan moet wennen, maar die per luisterbeurt groeit.

WE GOT THAT COOL – Yves V feat. Afrojack & Icona Pop

Zegt de naam Yves V je niet veel? Wedden dat je wel een track van hem kent? Wanneer je de eerste tonen van zijn hit met Basto hoort, Cloudbreaker, gaat er vanzelf een bel rinkelen. We Got That Cool maakte Yves Van Geertsom, zoals de Belgische dj en producer echt heet, met Afrojack en Icona Pop. Die laatste dames ken je van hun klapper I Love It.

HIGHER LOVE – Kygo & Whitney Houston

Een track maken met de legendarische Whitney Houston. Veel dj’s hadden er nu alles voor over gehad. Helaas overleed de diva in 2013. Gelukkig bleven er nog veel van haar nummers op de plank liggen, zoals Higher Love, dat ze in 1986 inzong. Het is een cover van de hit van Steve Winwood, maar Kygo maakte er iets compleet nieuws van.

LOVE ON MYSELF – Felix Jaehn feat. Calum Scott

Calum Scott? Dat is toch die man van die ballad, Dancing On My Own? Klopt. Maar hij heeft veel meer in zijn mars. En dat laat hij nu goed horen op Love On Myself van Felix Jaehn. Een track die ideaal is op iedere zomerse playlist.

AF EN TOE – Lil Kleine

Tot nu toe is er in 2019 nog maar weinig Top 40-succes voor Lil Kleine. Het Geluid en Dichterbij Je bleven steken in de Tipparade en toch werd er heel wat van die singles verwacht. Af En Toe, dat opnieuw geproduceerd werd door Yung Felix, moet nu eindelijk de ban breken. De track gaat over wat hij tegenwoordig kan kopen voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk de releaselijst.

Foto: BSR Agency