Voice Kids-deelnemers in de Top 40

- Overig

 Zoë Tauran Numidia Claude Ruben Annink Vinchenzo Fabiënne Bergmans
Voice Kids-deelnemers in de Top 40

De 19-jarige Claude maakt deze week zijn Top 40-debuut met Ladada (Mon Dernier Mot). Misschien ken je hem nog wel van zijn deelname aan The Voice Kids, 3½ jaar geleden. Welke Voice Kids-talenten hebben nog meer in de Top 40 gestaan? Dat ontdek je hieronder.

In onderstaand overzicht hebben we alleen gekeken naar deelnemers aan de Nederlandse versie van The Voice Kids. Daarom ontbreekt bijvoorbeeld Zoe Wees in dit lijstje. Zij deed in 2017 mee aan het vijfde seizoen van de Duitse versie van The Kids en scoorde drie jaar later een hit met Control. Hieronder zie je alleen kandidaten van de Nederlandse versie, die je misschien destijds zelf wel als kind op televisie hebt gezien.

1. Zoë Tauran
321 punten

Claude is niet de enige Voice Kids-veteraan die deze week in de Top 40 staat. Op nummer 10 staat namelijk Zoë Tauran, die samen met Ronnie Flex de vocalen verzorgt op de track Adrenaline van Kris Kross Amsterdam. Dat is best bijzonder, want het is nog nooit eerder voorgekomen dat er twee Voice Kids-deelnemers tegelijk in de Top 40 staan. Zoë deed in 2012 mee aan het allereerste seizoen van het programma. Daar maakte ze veel indruk toen ze het liedje If I Ain't Got You van Alicia Keys zong. Ze belandde in het team van Nick & Simon. Net als Ruben Annink (zie hieronder) strandde ze echter in de battles. Na haar deelname aan The Voice Kids maakte ze nog deel uit van de meidengroep TP4Y. Met deze groep haalde ze de finale van Holland's Got Talent. De definitieve doorbraak kwam echter pas als soloartiest. Eerder dit jaar stond ze ook al in de Top 40 met de tracks Solo en Gebruik Me. Daarmee is ze tot op heden de enige Voice Kids-kandidaat die al meerdere hits op haar naam heeft staan. Daarnaast is de ook de enige uit dit lijstje die al ooit in de top 10 heeft gestaan.

2. Numidia
150 punten

In 2015 deed Numidia El Morabet mee aan het vierde seizoen van The Voice Kids. Ze auditeerde met It's Time van Imagine Dragons en alle stoelen draaiden voor de 15-jarige zangeres uit Venlo. Ze koos Angela Groothuizen als coach en overleefde vervolgens de battles en de sing-off. In de finale moest ze het echter afleggen tegen haar teamgenote Joy, waardoor ze tot ongenoegen van het publiek niet in de top 3 terechtkwam. Voor haar verdere carrière heeft dit uiteindelijk niet veel uitgemaakt. Nadat ze haar middelbare school had afgerond tekende ze in 2018 een platencontract bij Ali B's label Trifecta. Samen met hem haalde ze dat jaar tweemaal de Tipparade, eerst met Dana en daarna met Meli Meli. In 2020 stond ze voor het eerst in de Top 40 met de track Tout Est Bon, samen met Boef. Met dat nummer werd Numidia de eerst Voice Kids-kandidaat die in de bovenste helft van de Top 40 heeft gestaan.

3. Ruben Annink
20 punten

Ruben Annink deed net als Zoë Tauran in 2012 mee in het eerste seizoen van het programma. Hij was op dat moment 13 jaar. Hij zong, enkel met zijn eigen gitaarbegeleiding, het nummer Sterrenstof van De Jeugd Van Tegenwoordig. Alle stoelen draaiden voor hem en hij koos Nick & Simon als coach. Helaas viel Ruben al af in de battles, waarin zijn coaches voor de latere finalist Dave Dekker kozen. Drie jaar na zijn deelname aan The Voice Kids deed hij opnieuw aan een talentenjacht mee: De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Hierin schopte hij het tot de finale. Nog geen maand later stond hij in de Top 40 met het nummer Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn, dat hij samen met Ali B had gezongen in de seizoensfinale van De Wereld Draait Door. Daarna haalde hij nog wel twee keer de Tipparade, maar in de Top 40 hebben we hem sindsdien niet meer teruggezien.

4. Claude
9 punten

Als we dergelijke lijstjes publiceren, komen nieuwkomers meestal op de laatste plaats binnen. Met zijn binnenkomst op nummer 32 heeft Claude Kiambe al genoeg punten voor de vierde plaats in dit overzicht en hij zal vrijwel zeker nog gaan stijgen. Zijn deelname aan The Voice Kids ligt voor sommige kijkers nog vers in het geheugen. In 2019 was hij als 15-jarige jongen te zien in het achtste seizoen van het programma. Daar maakte hij niet alleen indruk met zijn vertolking van Papaoutai, maar ook door zijn beheersing van de Nederlandse taal. Claude is namelijk afkomstige uit Congo en woonde op dat moment nog maar een paar jaar in Nederland. Alle stoelen draaiden voor Claude en hij koos uiteindelijk Ali B als coach. Bij de battles viel hij echter al af. Dit jaar deed Claude mee aan de talentenjacht Are You Next? van XITE en die wist hij te winnen. Als prijs mocht hij samen met producers Arno Krabman en Joren van der Voort een single opnemen. Het resultaat Ladida (Mon Dernier Mot) staat vanaf deze week in de Top 40. Zijn gebruik van de Franse taal in zijn songteksten heeft hem al een bijnaam opgeleverd: de Nederlandse Stromae.

5. Vinchenzo
8 punten

Vinchenzo Tahapary ken je waarschijnlijk nog van zijn deelname aan het zevende seizoen van The Voice Of Holland in 2017. Toen eindigde hij op de derde plaats, waarna het hem - in tegenstelling tot zijn mede-finalisten - lukte een bescheiden Top 40-hitje te scoren. Zijn feelgoodliedje Daily bereikte in de zomer van dat jaar de 36e plaats. Vijf jaar eerder had hij als 12-jarig jochie echter ook al meegedaan aan de kinderversie van het programma. Tijdens de blind auditions zong hij het liedje You Give Me Something van James Morrison. Ondanks dat Angela Groothuizen de enige coach was die voor hem draaide, overleefde hij vervolgens de battles. Tijdens de sing-off moest hij het echter afleggen tegen de uiteindelijke winnares (zie hieronder). De televisiecarrière van Vinchenzo gaat echter nog verder terug. Toen hij 10 jaar was, was hij namelijk al te zien in My Name Is Michael, een talentenjacht op RTL 4 voor Michael Jackson-imitatoren.

6. Fabiënne Bergmans
5 punten

Acht jaar geleden kon je als winnaar van een grote talentenjacht op televisie nog rekenen op een gegarandeerde Top 40-hit. Of daar bij The Voice Kids sprake van zou zijn, was natuurlijk wel even afwachten. De 13-jarige Fabiënne Bergmans bewees dat het kon, al werd haar debuutsingle What You're Made Of geen grote hit. Ze kwam niet hoger dan de 38e plaats. Fabiënne was op 27 januari 2012 in de allereerste aflevering van The Voice Kids te zien geweest, waarin ze The A Team van Ed Sheeran zong. Alle stoelen draaiden voor haar en ze koos Angela Groothuizen als coach. Daarna volgde ze een vlekkeloos parcours door de battles, sing-off en de finale, die ze op 23 maart wist te winnen. De prijs was een platencontract en een studiebeurs van 10.000 euro. Tot op heden is Fabiënne de enige Voice Kids-winnares die in de Top 40 heeft gestaan. Winnares Laura Van Kaam moest een jaar later genoegen nemen met een Tipparadenotering. Ayoub Maach, de winnaar van het derde seizoen, haalde dit jaar ook tweemaal de Tipparade, maar dat was naar aanleiding van zijn optreden in de volwassen versie van The Voice Of Holland. De winnaar van seizoen 8, Silver Metz, is na zijn deelname bij een groot publiek bekend gebleven. In 2020 zong hij mee op het coronalied Zon. De inmiddels 24-jarige Fabiënne is op dit moment niet meer actief op muzikaal gebied. Ze werkt tegenwoordig als verzuimcoördinator bij een arbodienst in Roosendaal.