Songs die over exen gaan

- Overig

 Lorde Gotye Taylor Swift Ed Sheeran Ariana Grande
Ariana Grande Thank U, Next

Thank U, Next van Ariana Grande staat inmiddels al acht weken in de Top 40! Op de song zet de zangeres al haar exen op hun plek. Check in dit artikel méér songs die over exen gaan!

Ariana Grande - Thank U, Next (2018, momenteel 8 wkn)
Dat Ariana Grande goed overweg kan met haar exen is wel duidelijk. Zo was ze voor lange tijd vrienden met haar ex Mac Miller. Maar ook met Ricky Alvarez heeft de zangeres regelmatig contact. Thank U, Next is dan ook géén haatsong over haar exen, máár een ode hen.

Check de songtekst van Thank U, Next

Ed Sheeran - Don't (2014, 16 wkn)
In dit nummer zingt de altijd sympathieke Ed Sheeran iets minder vriendelijk over zijn ex Ellie Goulding. Hij vertelt alle ins en outs over hun relatiebreuk; ''Don't F**** with my love'' zingt hij. Ook vertelt Ed in interview met Daily Mirror dat Don't over een ex gaat die vreemd ging met één van zijn vrienden. ''Het verhaal in 'Don't' is 100 procent de waarheid. Ik kon nog veel ergere dingen in het lied vermelden want er was nog meer sh#t!".

Check de songtekst van Don't

Taylor Swift - We Are Never Getting Back Together (2012, 12 wkn)
Uiteraard kan Taylor Swift niet ontbreken in een lijstje met songs over exen. In totaal schreef Taylor negen(!) nummers over zeven(!) verschillende exen. Met haar kan je dus beter géén trouble hebben. We Are Never Getting Back Together gaat over haar ex Jake Gyllenhaal. Dit is gelijk te merken aan de sjaal die Taylor draagt in de videoclip, maar uit de songtekst kun je ook het één en het ander opmaken.

Check de songtekst van We Are Never Getting Back Together

Gotye - Somebody That I Used To Know (2011, 38 wkn)
Somebody That I Used To Know was één van de grootste hits uit 2011 en daarom hoort deze track ook zeker thuis in de lijst over exen. Tegen het Australische blad The Rolling Stone zei Gotye dat het over één specifieke ex gaat: “Het was vijf jaar geleden. We gingen niet als vijanden uit elkaar, maar we deden elkaar wel meer pijn dan nodig was.” zoals hij zingt; “You didn’t have to cut me off.”

Check de songtekst van Somebody That I Used To Know

Lorde - Green Light (2017, 4 wkn)
Lorde haar eerste échte gebroken hart heeft ze op papier gezet: Green Light. In de track zingt ze over haar ex James Lowe, maar vooral over de momenten in je leven na een break-up. 

Check de songtekst van Green Light

Ook zijn er artiesten die hun kapsel veranderden na een break-up. Check hier artikel hier!

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!