Coverafbeelding Ed Sheeran - Don't
  • Statistieken
  •   16 weken
  •   15 piekpositie
  •   238 punten
  •   2014

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-02-1991
Land   Verenigd Koninkrijk

In 2005 maakt Ed Sheeran zijn eerste mini-album The Orange Room. De zanger is ondertussen actief in het uitgaansleven van Engeland. Zo laat hij in een interview weten dat hij in 2009 meer dan 300 optredens heeft gedaan.

Een jaar later toert hij mee met Example en werkt ondertussen aan een nieuw album, Loose Change. Op dat album staat ook de single The A Team, waarmee hij in 2011 te zien is in het programma Later… with Jools Holland. Daarna wordt het nummer massaal gedownload en is de doorbraak van Sheeran een feit. De single staat 32 weken genoteerd in de Top 40. Kort daarna bereikt ook The Lego House de lijst, maar de singles daarna slagen daar niet in.
In 2013 gaat het tweede deel van de bioscoopserie The Hobbit in première. Sheeran maakt met I See Fire een belangrijke hit voor die film.

In 2014 verschijnt het tweede album van Sheeran, X. Van dat album bereiken Sing en Don't beide de 15e plaats in de lijst. In het najaar is Thinking Out Loud de derde single afkomstig van X. Thinking Out Loud staat vijf weken boven aan de Top 40 en is zijn eerste nummer 1-hit. De zanger staat dan al 16 maanden onafgebroken genoteerd in de Top 40.

In 2015 is een nieuwe versie van Bloodstream zijn nieuwe single. Aan het nummer werkten, naast Rudimental, ook Gary Lightbody en Johnny McDaid (beiden van Snow Patrol) mee. Eind juni bereikt Photograph de Top 40.
In augustus is hij te horen op de nieuwe track van Macklemore, Growing Up (Sloane's Song), dat de Amerikaan schrijft voor zijn twee maanden oude dochtertje. In oktober maakt de zanger bekend dat Lay It All On Me (opnieuw met Rudimental) voorlopig de laatste release is van de Brit. Hij wil zich concentreren op het maken van zijn derde studioalbum.

Op de eerste vrijdag van 2017 verschijnen er twee singles tegelijk via Shape Of You en Castle On The Hill, die op de eerste dag alle streaming-records breken. Shape Of You wordt binnen 24 uur ruim 6,8 miljoen keer afgespeeld bij Spotify. Het vorige record stamt uit augustus 2015 met Drag Me Down (van One Direction), dat toen tot 4,75 miljoen keer wist te komen. Shape Of You wordt de tweede nummer 1-hit van Sheeran. Die track staat op 29 april voor de 15e week op de eerste plaats. Een week eerder vestigde Shape Of You daarmee het record als langst genoteerde track op nummer 1. Het vorige record stond op naam van Gusttavo Lima die in 2012 met Balada voor 13 weken de lijst wist aan te voeren.

Met de release van ÷, op 3 maart 2017, breekt Ed Sheeran ook alle records. Zo wordt het album in de eerste 24 uur na de release wereldwijd op Spotify bijna 57 miljoen keer aangeklikt. Het vorige record stond op naam van Starboy van The Weeknd met 29 miljoen kliks. Na Shape Of You en Castle On The Hill wordt Galway Girl de officiële derde single van het album. Perfect, dat in augustus verschijnt, wordt de derde nummer 1 voor de Brit. Op het moment dat de albumtrack op nummer 1 komt verschijnt er een 'duet'-uitvoering met Beyoncé. Halverwege december voegt hij daar ook een symfonische uitvoering met Andrea Bocelli aan toe. Perfect wordt in 2018 zijn tweede track bij de 25 grootste Top 40-hits ooit. Met Pharrell Williams is hij de enige artiest die dat weet te presteren. Eind 2017 komt een lang gekoesterde wens van Sheeran in vervulling als River verschijnt, een track die hij maakte met Eminem. Die track wordt zijn vijfde Alarmschijf.

Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track van Taylor Swift waarop hij en Future hun vocale bijdragen leverden. Van het album Divide wordt Happier in het voorjaar van 2018 de vijfde officiële single.

Op 10 mei 2019 verschijnt I Don't Care, een samenwerking met Justin Bieber. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track in 24 uur. Die track staat uiteindelijk elf weken op de tweede plaats in de Top 40 - een prestatie die nog nooit eerder is geleverd.
In de aanloop naar het album No.6 Collaborations Project, het album dat op 12 juli verschijnt, brengt hij de tracks Cross Me (met Chance The Rapper en PnB Rock), Beautiful People (met Khalid) en Blow (met Chris Stapleton en Bruno Mars) uit. In augustus wordt duidelijk dat ook South Of The Border, het nummer met Camila Cabello en Cardi B, een focustrack is. Voor het album maakt hij met Stormzy de track Take Me Back To London. Als wederdienst is Sheeran dan op zijn beurt weer te horen op Own It dat een plek krijgt op het tweede studioalbum van de Britse rapper.
Na een periode waarin hij zijn focus meer op zijn gezin had laat hij eind 2020 weer van zich horen met het nummer Afterglow. Halverwege 2021 dropt hij de single Bad Habits dat afkomstig is van zijn nieuwe album ‘=’ (equals) dat op 29 oktober zal uitkomen. De tweede single Visiting Hours verschijnt in augustus en nog geen maand later is daar al nummer drie genaamd Shivers. Tijdens de lancering van zijn album '=' (equals) dropt hij ook de single Overpass Graffiti. Drie weken voor Kerstmis brengt hij samen met Elton John de kerstsingle Merry Christmas uit. Alle Britse opbrengsten van het kerstnummer gaan naar de Ed Sheeran Suffolk Music Foundation. Op de valreep van het jaar brengt hij samen met Fireboy DML de single Peru uit.
Begin februari 2022 brengt hij een remix uit van het nummer The Joker And The Queen. Hiervoor heeft hij de Amerikaanse zangeres Taylor Swift weten te strikken. Beide artiesten plaatsten meerdere easter eggs (verborgen boodschappen) in eerdere clips van elkaar om hun samenwerking aan te kondigen. Na een spontane ontmoeting met J Balvin in een sportschool in New York besloten de heren samen te werken. Ed leerde Spaans en het leverde de twee singles Sigue en Forever My Love op. In april brengt hij samen met Lil Baby een remix versie uit van het nummer 2Step. In de herfst van 2022 laat hij van zich horen met het nummer Celestial.
In maart brengt hij zijn eerste single van 2023 uit, Eyes Closed.

Songtekst

I met this girl late last year
She said: don't you worry if I disappear
I told her I'm not really looking for another mistake
I called an old friend thinking that the trouble would wait
But then I jump right in, a week later returned
I reckon she was only looking for a lover to burn
But I gave her my time for two or three nights
Then I put it on pause until the moment was right
I went away for months
Until our paths crossed again
She told me: I was never looking for a friend
Maybe you could swing by my room around ten
Baby, bring a lemon and a bottle of gin
We'll be in between the sheets till the late AM
Baby, if you wanted me then you should've just said, she's singing

Don't **** with my love
That heart is so cold
All over my home
I don't wanna know that, babe

Don't **** with my love
I told her she knows
Take aim and reload
I don't wanna know that, babe

For a couple weeks I only want to see her
We drink away the days with a take-away pizza
Before a text message was the only way to reach her
Now she's staying at my place and loves the way I treat her
Singing out Aretha, all over the track like a feature
And never wants to sleep, I guess that I don't want to either
But me and her we make money the same way
Four cities, two planes the same day
And those shows have never been what it's about
But maybe we'll go together and just figure it out
I'd rather put on a film with you and sit on the couch
But we should get on a plane or we'll be missing it now
Wish I'd have written it down the way that things played out
When she was kissing him, how, I was confused about
She should figure it out while I'm sat here singing

Don't **** with my love
That heart is so cold
All over my home
I don't wanna know that, babe

Don't **** with my love
I told her she knows
Take aim and reload
I don't wanna know that, babe

On my hotel door
I don't even know if she knows what for
She was crying on my shoulder, I already told ya
Trust and respect is what we do this for
I never intended to be next
But you didn't need to take him to bed, that's all
And I never saw him as a threat
Until you disappeared with him to have sex of course
It's not like we were both on tour
We were staying on the same ******* hotel floor
And I wasn't looking for a promise or commitment
But it was never just fun and I thought you were different
This is not the way you realize what you wanted
It's a bit too much, too late if I'm honest
All this time God knows I'm singing

Don't **** with my love
That heart is so cold
All over my home
I don't wanna know that, babe

Don't **** with my love
I told her she knows
Take aim and reload
I don't wanna know that, babe

Don't **** with my love
That heart is so cold
All over my home
I don't wanna know that, babe

Don't **** with my love
I told her she knows
Take aim and reload
I don't wanna know that, babe

Songinformatie

Trivia

Bevat een sample uit Don't Mess with My Man van Lucy Pearl (2000)
ArtiestEd Sheeran
Titel Don't
Lengte 3:39
Componist(en) Benjamin Levin; Ed Sheeran Raphael Saadiq; Dawn Robinson; Ali Shaheed Muhammad; Conesha Owens
Producer(s) Benny Blanco, Rick Rubin /Assisted by Johnnie Burik, Ricardo Kim
Engineer(s) Chris "Anger Management" Sclafani, Geoff Swan, Jason Lader, Matty Green, William Hicks
Mixage Mark 'Spike' Stent
Platenlabel Asylum
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 8
Hoogste positie US 9
Album X


Positieverloop