Saxofoondag: Top 40-hits met een saxofoon

- Overig

 Lady Gaga Bakermat
Lady Gaga 2019

Woensdag 6 november is het een dag ter ere aan de saxofoon. Om dat te vieren check je hier vijf Top 40-hits met een saxofoon er in verwerkt. 

1. Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
De naam zegt het al, in dit nummer zit een saxofoon. Alexandra Stan heeft in totaal twee Top 40-hits waarvan dit haar grootste is. Mr. Saxobeat stond als hoogste op de tweede positie en 24 weken in de lijst, daarmee scoorde het nummer 717 punten. 

2. Katy Perry - Last Friday Night
In dit nummer speelt de saxofoon geen héle grote rol, maar als je aan het einde van de track goed luistert heeft de saxofoon wel degelijk een eigen momentje. Last Friday Night stond zeventien weken in de lijst en scoorde daarmee 402 punten. 

3. Fleur East - Sax 
Ook uit deze titel kan je halen dat er een saxofoon zit verwerkt in het nummer. Dit is voor Fleur East haar enige Top 40-hit, maar bereikte wel de 19e positie. Lang stond hij niet in de lijst, na negen weken verdween Sax weer uit de Top 40. 

4. Lady Gaga - The Edge Of Glory
Ook Lady Gaga heeft een nummer met een saxofoon. Niet het hele nummer is het instrument te horen, maar in de clip speelt de saxofoon zeker een grote rol. Heel lang stond The Edge Of Glory niet in de Top 40, na drie weken verwdeen het nummer weer uit te lijst. Daarmee scoorde de track 12 punten. 

Bakermat - Vandaag 
In dit nummer is de saxofoon misschien wel één van de belangrijkste elementen. In Vandaag wordt het geluid van een saxofoon gecombineerd met de legendarische toespraak van Martin Luther King. Dit nummer stond 20 weken in de lijst en heeft daarmee 559 punten behaald. 

(Foto: YouTube)