Paarse vrijdag: artiesten die staan voor de liefde

- Overig

 Troye Sivan Imagine Dragons Panic! At The Disco Dua Lipa BTS
Paarse vrijdag: artiesten die staan voor de liefde

Het is weer Paarse Vrijdag! Paarse Vrijdag is een GSA-actiedag waarop leerlingen op middelbare scholen in heel Nederland hun steun voor gender en seksuele diversiteit laten zien, door paars te dragen. Liefde is voor iedereen. Ook de volgende acht artiesten zetten zich hiervoor in.

Imagine Dragons

Imagine Dragons-frontman Dan Reynolds is tijdens de optredens van zijn band regelmatig met een regenboogvlag te zien. Aan Billboard liet hij eerder weten: “We weten dat onze LGBTQI-jongeren acht keer meer geneigd zijn om hun leven te nemen als ze niet worden geaccepteerd. Ze kiezen er niet voor om te zijn zoals ze zijn. Ze kiezen niet voor een leven waarin ze worden veroordeeld. Ze huilen niet om aandacht. Ze willen gewoon houden van de manier waarop hun hart hen zegt lief te hebben. En ze verdienen het om liefde te krijgen en niet om 'getolereerd' te worden.”

Panic! At The Disco

Panic! At The Disco heeft al jaren een trouwe LHBTQI-achterban en dit jaar groeide die nog een beetje, dankzij de film Love, Simon. In de zomer kwam zanger Brendan Urie uit de kast als panseksueel. In een interview met Paper Magazine vertelde hij dat verliefd kan worden op een man. “Ik ben gelukkig getrouwd en heel erg verliefd, maar ik kan ook gevoelens krijgen voor een man. Het gaat bij mij om de persoon. Het maakt niet uit of diegene een man of een vrouw is.”

Jaden Smith

Jaden Smith kwam vorige maand uit de kast, toen hij onthulde een relatie te hebben met rapper Tyler, The Creator. Al jaren deden de geruchten dat de stoere Jaden mogelijk op mannen zou vallen, maar de zoon van Will Smith koos zelf voor het moment om uit de kast te komen. Hij stond al bekend als gender queer: zo vond hij het niet erg om soms in vrouwelijke kleding te verschijnen.

Troye Sivan

View this post on Instagram

hello!

A post shared by troye sivan (@troyesivan) on

Troye Sivan vormt met het Amerikaanse model Jacob Bixenman misschien wel één van de meest geliefde setjes in de showbizz. De zanger steekt zijn liefde voor Jacob niet onder stoelen of banken en post op social media regelmatig foto’s van hem en zijn vlam.

RM (BTS)

View this post on Instagram

#방탄소년단 #BTS

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on

Homoseksualiteit is in het Korea van BTS een groot taboe, maar RM van BTS stak de LHBTQI-community daar een flink hart onder de riem, door een tweet de wereld in te sturen over Same Love, de Top 40-hit van Macklemore & Ryan Lewis uit 2013. De hunk schreef dat hij nog meer van het nummer hield, nu hij de boodschap kende. Later, in een interview, wilde RM er weinig over kwijt. "Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Om de woorden om te keren en te zeggen 'dezelfde liefde' en 'liefde is hetzelfde'. Ik vond dat nummer gewoon heel leuk, dat is alles wat ik te zeggen heb.”

Ian Thomas

De Belgische zanger deed ondanks mee aan Dancing With The Stars en plaatste tijdens de repetities voor één van de shows een foto van hem en presentator en sidekick James Cooke, in een wel heel innige pose. Met deze foto laat Ian opnieuw zien dat hij het niet vindt uitmaken op wie je verliefd wordt. Eerder liet hij al weten dat hij soms make up draagt en dat dit ook niet iets is om je voor te schamen.

Dua Lipa

Dua Lipa nam het laatst op voor fans die de zaal werden uitgezet tijdens haar concert. Dit gebeurde in Shanghai op last van de autoriteiten. De fans zouden met de regenboogvlag hebben gezwaaid. De zangeres moest een traantje wegpinken, toen ze de beelden zag. Op Instagram richtte ze zich tot de bewuste fans: "Wat je deed, kost veel moed. Ik wil altijd dat mijn muziek kracht, hoop en eenheid brengt. Ik was geschokt door wat er gebeurde en stuur liefde naar al mijn betrokken fans. Ik zou graag terugkomen voor mijn fans wanneer de tijd rijp is en hopelijk een kamer vol regenbogen kan zien. Ik hou van je Shanghai.”

Greyson Chance

Voormalig YouTube-sensatie Greyson Chance kwam vorig jaar uit de kast. De zanger gaf aan dat hij lang naar zichzelf had moeten zoeken en op het punt was gekomen om het aan de wereld bekend te maken. In de muziek van Greyson komt zijn geaardheid tegenwoordig ook terug. Check alleen al zijn laatste track Twenty One.

Check hier de Paarse Vrijdag-playlist van het GSA Netwerk.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!