Originals: I'm Easy

- Overig

 Faith No More Lionel Richie Commodores
Originals: I'm Easy

Het gevoel van een luie zondagochtend spat van I'm Easy af en staat in menig geheugen gegrift. Toch werd het origineel nooit een Top 40-hit... 

In 1979 ontstaat Sharp Young Men en de groep had toen maar één doel: “schoppen tegen de gevestigde ‘elegante’ groepen”. Via Faith No Men ontstond later Faith No More. De band staat garant voor alternatieve metal en experimentele rock maar laat in latere jaren ook zien over een gevoelige kant te beschikken. Zo verschijnen er softe ballads op de setlist van de Amerikaanse groep en I’m Easy weet het in t bijvoorbeeld I’m Easy op de setlist van de Amerikaanse groep en niet onverdienstelijk. Het nummer nam de plek in van War Pigs, het nummer van Black Sabbath dat de band speelde bij concerten.

Na het stevige Midlife Crisis (1992) weet Faith No More in 1993 voor twee weken de elfde plaats in de Top 40 te bereiken. Een aardige prestatie voor een nummer dat origineel, in 1978, niet verder kwam dan de Tipparade.

De creatieve geest achter Easy is Lionel Richie die het in 1977 schreef voor de Commodores die met het nummer het gevoel wilde delen na het verbreken van een relatie. Geen verdriet of depressie maar gewoon ‘ontspannen als een zondagmorgen’.

Opvallend genoeg wordt Easy geen hit in ons land waar het in Engeland op nummer 9 komt en in de Verenigde Staten zelfs op nunmmer 4. Easy is de eerste van een reeks ballads van de Commodores waarbij Three Times A Lady en Sail On de top 5 in ons land wél weten te bereiken.

In 2012 neemt Lionel Richie het nummer nogmaals op maar dan in een duet met Willie Nelson op zijn Tuskegee-duettenalbum. In 2017 is het nummer te horen in de film Baby Driver nadat Sky Ferreira het nummer nieuw leven heeft ingeblazen met haar cover.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.