Original: Walk This Way

- Overig

 Aerosmith Run DMC
Original: Walk This Way

Walk This Way, dat in 1986 het Top 40-debuut betekende voor Run DMC, was op dat moment eigenlijk al 11 jaar oud,

Aerosmith nam de originele versie van het nummer in 1975 al op voor het album Toys In The Attic, toen hun derde album. Hoewel het in ons land geen hit werd kwam die single in de Verenigde Staten voor twee weken bij de beste tien.

Het belangrijkste idee van het nummer kwam uit het hoofd van Joe Perry die tijdens een tour het kenmerkende riff bedacht waarna ook de titel snel volgde. De tekst werd ontleend uit een passage uit de film Young Frankenstein waarin Marty Brookman aan Gene Wilder vroeg hem te volgen.

Run DMC zat tijdens de opnames van het derde album Raising Hell nog te puzzelen. Rick Rubin kwam met het idee om Walk This Way onder handen te nemen. Master Jay zag het wel zitten maar moest de rest nog mee zien te krijgen en moest ook nog zijn best doen om het als single uit te brengen. Uiteindelijk werd Walk This Way een top 4-hit in de Verenigde Staten en in ons land stond de track zelfs twee weken op nummer 2. De groep, die al aardig in de lift zat, wist nu een nog breder publiek te bereiken. Ook LL Cool J en de Beastie Boys slaagden er, vanwege de populariteit van de hiphop, de crossover te maken. Voor Aerosmith was het succes welkom want hun vorige album, Done With Mirrors uit 1985, had nauwelijks iets weten te presteren. Met het album Permanent Vacation stond ook Aerosmith weer nadrukkelijk op de muzikale kaart.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl