Nationale Week Zonder Vlees: Top 40-artiesten

- Overig

 Panic! At The Disco Miley Cyrus Billie Eilish Ariana Grande
Miley Cyrus

De Nationale week zonder vlees is vandaag begonnen. In dit artikel zetten wij vier Top 40-artiesten op een rijtje die vegan zijn.

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Dit is waarom er de Nationale week zonder vlees is georganiseerd. Tegenwoordig worden steeds meer mensen vegan, ook de artiesten. In de huidige Top 40 zitten er ook een aantal vegans, wij lichten er een paar uit.

1. Miley Cyrus 
Sinds 2014 is de Nothing Breaks Like A Heart zangeres vegan. De aanleiding hiervoor is haar liefde voor dieren en nadat coyotes haar hond hadden vermoord. Miley heeft zelfs een tattoo laten zetten van een zonnebloem, het teken van veganisme. 

 

2. Brendon Urie
Panic! At The Disco zanger Brendon Urie is ook veganist. Zelfs zijn vrouw, Sarah Urie, laat haar nagelvrouw alleen vegan producten gebruiken.

3. Billie Eilish
Billie Eilish staat op plek 29 in de Top 40 van deze week en vorige week verscheen er al een artikel over de zangeres op de website. In dit artikel mag ze ook worden vermeld, want Billie is ook vegan! Haar gebruikersnaam op Instagram was eerst dead.cow, maar aangezien de zangeres vegan is heeft ze dit toch maar veranderd naar wherearetheadvocados.

4. Ariana Grande
Sinds November 2018 is zangeres Ariana Grande veganist. Ze legde uit dat ze meer van dieren dan van mensen houdt. Ariana heeft zich toegewijd aan een plantaardig dieet omdat ze ook gelooft dat je hierdoor langer leeft. 

Ga jij deze week de uitdaging aan? Succes!

(Foto: BSR Agency)