De grootste night-hits van de laatste jaren

- Overig

 Dominic Fike B-Brave Sevn Alias Avicii Rochelle
Dominic Fike

3 Nights van Dominic Fike gaat van 36 naar 35 in de Top 40 en daarmee komt hij nog lang niet in de buurt van de grootste hits met 'night' in de titel van de laatste 5 jaar. Welke dat zijn? Dat check je hier!

4. ALL NIGHT LONG - Rochelle (2016)
Het is de laatste jaren wat stiller rondom de Helmondse Rochelle Perts, maar de zangeres heeft sinds ze X Factor won toch aardig wat hits in de Top 40 gehad. Met All Night Long kwam ze in 2016 tot nummer 24 in de Top 40 en daarmee wist ze via het bekende Top 40-puntensysteem tot 102 punten te komen. Het is niet de grootste van de vier Top 40-hits die ze tot nu toe scoorde: dat is nog altijd Shotgun, dat ze maakte met Yellow Claw. Die track kwam in 2013 tot de tiende plek.

3. THE NIGHTS - Avicii (2015)
Misschien heb je je weleens afgevraagd wie toch die zanger is die je hoort op The Nights van Avicii. Dat is niemand minder dan singer-songwriter Nicholas Furlong. Hij schreef ook een groot deel van de track, die hij bedacht in een pub in Ierland. Het moest een track zijn, die zo in een Ierse kroeg gedraaid kon worden. Het uiteindelijke resultaat kreeg de titel My Father Told Me. Nicholas stuurde het naar de manager van Avicii en die herkende veel van de muziek van zijn artiest in het nummer van Nick. Uiteraard voegde Avicii wel nog zijn eigen sausje toe aan de track.

2. ONE NIGHT STAND - B-Brave ft. Sevn Alias (2016)
Hoewel One Night Stand de enige Top 40-hit is die de mannen vanĀ B-Brave in hun bestaan scoorden, kondenĀ Kaj van der Voort, Samuel Leijten, Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez en Jai Wowor jarenlang niet meer normaal over straat. Gillende meiden (en enkele jongens) achtervolgden het vijftal en hun gigs waren een gekkenhuis. Tegenwoordig horen we helaas nog maar weinig van de jongens. Kaj en Jai proberen allebei solo door te breken, maar tot een echte hit heeft dat nog niet geleid. Cassius zagen we dan weer naakt terug in Adam zkt. Eva Vips. Toch hopen we hen ooit weer terug te zien in de Top 40, want talent hebben de mannen zeker. One Night Stand, met Sevn Alias, kwam in 2016 tot 11 in de Top 40 en harkte 186 punten bij elkaar.

1. IN THE NIGHT - The Weeknd (2016)
Wanneer je producer Max Martin inschakelt, weet je bijna zeker dat je vrijwel zeker een hit in handen hebt. De Zweed was onder andere verantwoordelijk voor grote knallers als Everybody (Backstreet's Back) van de Backstreet Boys, Oops... I Did It Again van Britney Spears, Love Me LIke You Do van Ellie Goulding en I Don't Care van Ed Sheeran en Justin Bieber. Voor The Weeknd was het de tweede keer dat hij met Max werkte. Ook Can't Feel My Face werd geproduceerd door hem. In The Night kwam in de Top 40 tot 13 en eindigde op 244 punten.

Dominic Fike moet nog even scoren
En Dominic? Die heeft nog een lange weg te gaan om in het bovenstaande lijstje te komen. Hij staat na drie weken in de Top 40 op 12 punten.

Foto: Instagram