Nieuws
Overig

Davina Michelle in voetsporen van Anouk en Rihanna

Davina Michelle in voetsporen van Anouk en Rihanna
USA For Africa  Davina Michelle  Emilia  Anouk  Rihanna 

Davina Michelle is deze week één van de binnenkomers met My Own World. Daarmee treedt zij in de voetsporen van onder anderen Rihanna en Anouk, die ook hits scoorden met ‘world’ in de titel. In totaal stonden er in de Top 40-geschiedenis 117 nummers in de lijst met dat woord in de naam van het liedje. Check hieronder de vier grootste ‘wereldhits’.

4. WE ARE THE WORLD – USA For Africa (#1 in 1985)
Wat het Britse Band Aid kon, moest de Amerikanen ook lukken. Dat dacht tenminste zanger Harry Belafonte, bekend van de track Banana Boat (Day-O) waar Banana van Conkarah op is geïnspireerd. Hij liet onder andere Michael Jackson en Lionel Richie een nummer schrijven en nodigde tal van supersterren uit, zoals Cyndi Lauper, Billy Joel, Tina Turner en Hall & Oates. Het doel? Geld inzamelen om de hongersnood in Afrika tegen te gaan. De track schoot wereldwijd naar de top van de hitlijsten en ook in de Top 40 was het een nummer 1-hit. Het behaalde 529 Top 40-punten*.

3. BIG BIG WORLD – Emilia (#1 in 1998)
Een eendagsvlieg. Dat is de Zweedse Emilia Rydberg-Mitiku, die in 1998 wereldberoemd werd met haar track Big Big World. Het nummer schoot in onder andere Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland een nummer 1-hit en de dan pas 21-jarige zangeres leek op weg naar een grootste carrière, maar al vrij snel hoorden we niets meer van haar. Emilia bracht nog wel singles uit, maar heel succesvol waren die niet. Good Sign kwam bijvoorbeeld niet verder dan de Tipparade. Met You’re My World probeerde ze in 2009 nog naar het Eurovisiesongfestival te gaan, maar eindigde teleurstellend als negende in de finale van het nationale Songfestival van Zweden.

2. MODERN WORLD – Anouk (#3 in 2008)
Fillers? Anouk heeft er niets mee. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Wees blij met wat je hebt. Dat laatste is de belangrijkste boodschap van haar track Modern World. Het nummer uit felle kritiek op de manier waarop we tegenwoordig leven. Alles is te koop, van borsten tot aan een gezin. Blijkbaar kon een hoop mensen zich hierin herkennen, want de track kwam in 2008 tot de derde plek in de Lijst der Lijsten en met 555 Top 40-punten is het na Girl en One World de grootste hit die de zangeres ooit scoorde in ons land.

1. ONLY GIRL (IN THE WORLD) – Rihanna (#2 in 2010)
Only Girl (In The World) is net niet Rihanna’s grootste Top 40-hit, want Diamonds stond net iets langer in de Top 40 en sprokkelde 31 punten meer bij elkaar. Stargate, dat bestaat uit de Noorse producers Tor Erik Hermansen en Mikkel Storleer Eriksen, was mede verantwoordelijk voor de track. En dan heb je goede kans op een hit, want de Noren zijn ook verantwoordelijk voor nummers als Beautiful Liar (Beyoncé en Shakira), Because Of You (Ne-Yo), Happiness (Alexis Jordan) en Unfaithful, Don’t Stop The Music, Take A Bow en Rude van Rihanna zelf. Only Girl (In The World) kwam tot de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 en Australië, Italië, Schotland en in de UK en in de VS was het een nummer 1-hit.

Davina staat dankzij haar binnenkomst op 35 op 6 Top 40-punten en heeft dus nog 523 punten nodig om in de bovenstaande top 4 te komen. My Own World moet dan een grotere hit worden dan Beat Me (489 punten) en 17 Miljoen Mensen (355 punten). 

* Iedere week dat een track in de Top 40 staat, krijgt het nummer punten. De nummer 40 krijgt 1 punt, nummer 39 krijgt 2 punten en 3 punten zijn er voor nummer 38. De nummer 1 mag 40 punten bijschrijven. Wanneer een nummer uit de lijst verdwijnt, komt daar een totaal uit.

Foto: YouTube

(18/07/2020)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi