Artiesten die een James Bond-titelsong maakten

- Overig

 Billie Eilish
Billie Eilish 2020

Vorige week maakte Billie Eilish bekend dat ze één van de meest bijzondere dingen mag gaan doen uit haar carrière. De jonge zangeres mag de titelsong maken van de nieuwe James Bond film. Welke andere artiesten haar voorgingen check je hier! 

Billie Eilish is met haar 18 jaar de jongste artiest die ooit de titelsong van een James Bond film heeft geschreven. De nieuwe James Bond film zal No Time to Die gaan heten, hoe de titelsong die Billie zal maken gaat heten is nog niet bekend, ook is de releasedatum van de track nog niet naar buiten gebracht. 

Andere James Bond-artiesten
De film die in april uit gaat komen is de 25e film uit de James Bond-reeks. Er zijn dus heel wat artiesten voor Billie Eilish geweest die ook een titelsong mochten maken. Eén van de bekendste is misschien wel Adele die in 2012 het gelijknamige themanummer schreef voor de film Skyfall. De jongste artiest, op Billie Eilish na dan, die een titelsong mocht schrijven voor een James Bond film was Sheena Easton. Op 22-jarige leeftijd schreef zij het nummer For Your Eyes Only voor de gelijknamige film. For Your Eyes Only was de 12e James Bond film en kwam uit in 1981. Iemand anders die op jonge leeftijd een nummer schreef voor James Bond komt je misschien wel bekend voor. Dat was Sam Smith, hij maakte op zij 23e het themanummer van de 24e James Bond film Spectre. Zijn titelsong heet Writing's On The Wall en stond in 2015 vijf weken in de Top 40.

Check de songtekst van Billie Eilish haar huidige Top 40-hit Everything I Wanted

(Foto: YouTube)