80's Week: de beste films, tv-series en reclames

- Overig

 80s week 80sweek
Films, tv-series en reclames jaren 80

Het is 80's Week bij Top 40! Wij trakteren je van 26 november t/m 2 december elke dag op een lijstje met hoogtepunten uit de jaren 80. Vandaag is het tijd voor de beste films, tv-series en reclames.

E.T., De Familie Knots, Petje Pitamientje... Zowel in de bioscoop als thuis voor de buis keken we onze ogen uit. Check hieronder de hoogtepunten!

Film: E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Na Jaws was het tijd voor Steven Spielbergs volgende Hollywood-knaller: E.T. De tienjarige Elliot ontdekt in de tuin een buitenaards wezentje, dat hij liefkozend E.T. noemt. Elliot sluit vriendschap en helpt het wezen terug te keren naar zijn moederplaneet. Opvallend muziekfeitje: Micheal Jackson maakte voor de film het nummer Someone In The Dark, maar deze track werd uiteindelijk niet gebruikt.

Film: Ghostbusters (1984)
Van ruimtewezens door naar spoken. In de film Ghostbusters volgen we drie werkloze professors met een geniaal plan: een eigen bedrijf starten dat gespecialiseerd is in spoken opruimen. Niet alleen de film was een groot succes, ook de bekende theme song werd een hit: "Who you gonna call? Ghostbusters!”. Zanger Ray Parker Jr. belandde met Ghostbusters op de vierde plek in de Top 40.

Tv-serie: De Familie Knots (1980-1984)
Hét jeugdtelevisieprogramma uit de jaren 80, over het roerige leven van de familie Knots. Inclusief de grote roze jurk van tante Til, opa Knots’ kinderhaat en de bemoeizucht van buurvrouw Pronk. In elke aflevering was een ander liedje te horen, gecomponeerd en geproduceerd door Eric van Tijn. Hij is ook het brein achter hits van onder andere Guus Meeuwis, Loïs Lane en Ruth Jacott.

Tv-serie: Zeg ‘ns Aaa (1981-1993)
Een van de langstlopende en populairste Nederlandse sitcoms ooit. De serie Zeg ‘ns Aaa gaat over huisarts en alleenstaande moeder Lydie van der Ploeg, haar zoon Gert-Jan, dochter Nancy en natuurlijk niet te vergeten: huishoudster Mien Dobbelsteen. “Met de assistente van Dokter van der Ploeeeeeeeg.”

Reclame: Petje Pitamientje – Calvé (1983)
Ook het beroemde Calvé-spotje mag niet ontbreken. De hoofdrol was weggelegd voor peuter Laurens Bon: een eigenwijs mannetje, dat de tekst steeds precíés verkeerd zei. Uiteindelijk heeft het pindakaasmerk zijn versprekingen in de reclame gelaten: "Mijn moeder zegt dat ik pindakaas moet eten, omdat er zoveel "pitamientjes" in zitten. Stom hè? Ik vind het "woon" lekker".

Reclame: Bart de Graaff – Délichoc (1986)
Nóg meer eten. In 1986 verscheen Bart de Graaff voor het eerst op televisie in een Délichoc-reclame. Terwijl hij chocoladekoekjes aanprijst, doet hij de inmiddels befaamde uitspraak “Zeg maar nee, dan krijg je er twee!”. Bart de Graaff groeide uit tot een tv-ster. In 1992 sloeg hij de handen ineen met Lee Towers en scoorde hij een Top 40-hit: Ik Wou Dat Ik Voor Één Keer In M'n Leven. 

Wil je nog meer 80's? Check dan morgen deze pagina, want er komt een lijstje met kleding uit de jaren 80 online!

***WINACTIE***
Weet jij wie er op nummer 80 staat in de 80's Top 100? Stuur je antwoord voor 3 december naar prijsvraag@top40.nl en maak kans op de Top 40 80's Hits-cd!

Met deelname aan deze winactie verstrek je ons persoonsgegevens per e-mail. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deelname aan de 80's Hits-cd-actie.

80's Week: de beste films, tv-series en reclames

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!