Artiestafbeelding Bart De Graaff

Bart De Graaff

Land Nederland

Geboortedatum 16-04-1967

Sterfdatum 25-05-2002

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  6 weken in Top 40
  •  81 punten
  •  #4348 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Bart was een Nederlandse televisiepresentator en programmamaker.

In 1986 begon hij na zijn mavo bij de televisie. Door een opvallend optreden in een televisiereclame voor een chocoladekoekje werd hij benaderd voor een screentest voor een kinderprogramma bij Veronica. Dit programma genaamd B.O.O.S., zou hij zes jaar presenteren. Daarna presenteerde hij BNN ofwel Bart News Network, wat een knipoog was naar het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk CNN. Twee jaar later richtte hij BNN op, een publieke omroep. Hij werd de voorzitter, maar bleef programma’s presenteren en bedenken.

Door zijn nierziekte werd hij niet groter dan een kind van 12 jaar. Het zorgde er ook voor dat hij vaak in het ziekenhuis moest verblijven. In 1997 kreeg hij een donornier en zou daarmee de twee actiefste jaren uit zijn volwassen leven mogen beleven. In 1999 werd de nier echter afgestoten. Ondanks die tegenslag bleef hij vol enthousiasme zijn werk doen. Uiteindelijk overleed Bart in 2002 op 35-jarige leeftijd.

In 2002 ontving hij postuum een Gouden Beeld in de categorie Carrière-award. Na zijn overlijden werd de Bart De Graaff Foundation opgericht. De stichting helpt Bikkels, jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking, bij het starten van hun eigen onderneming. Zijn omroep BNN bleef formeel voortbestaan als Bart’s Neverending Network, totdat de omroep op 1 januari 2014 met de VARA verder ging als fusie-omroep BNNVARA.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie