5x Nederlandstalige Alarmschijven met Urban-invloeden

- Overig

 Snelle Gers Pardoel Tabitha Kraantje Pappie Kris Kross Amsterdam The Opposites Brainpower
Snelle 2019

Deze week pakte Snelle met zijn nieuwe track Reünie de Alarmschijf. Het gebeurt niet héél vaak dat een nummer met Urban-invloeden de schijf pakt. Wij zetten vijf andere songs met in het Nederlands Urban-invloeden voor je op een rij die ooit Alarmschijf waren. 

1. Brainpower - Dansplaat
Dit nummer was één van de eerste tracks die met Urban-invloeden de Alarmschijf binnenhaalde. Dit nummer was niet alleen Alarmschijf, ook bereikte hij de Top 40 en zelfs de nummer 1-positie. Dit is dan ook de grootste hit die Brainpower ooit had. 

2. The Opposites - Hey DJ
Onlangs werd bekend dat het duo The Opposites weer bij elkaar komen nadat ze in 2014 besloten uit elkaar te gaan. Eén van hun grootste successen was in 2012 met de track Hey DJ. Dit nummer pakte dan ook de Alarmschijf en stond elf weken in de hitlijst.

3. Gers Pardoel - Ik Neem Je Mee
Dé hit van Gers Pardoel is natuurlijk Ik Neem Je Mee. In 2011 brak de rapper al door met Bagagedrager, maar in 2012 scoorde hij een grotere hit met Ik Neem Je Mee die ook Alarmschijf werd. De song stond 33 weken in de Top 40 en voor zes weken op de eerste plek. 

4. Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie & Tabitha - Moment
Deze track staat op dit moment nog steeds in de Top 40. Op 17 mei scoorde zij de Alarmschijf en dit heeft veel goeds gedaan voor deze samenwerking, want momenteel staan ze met Moment op de 6e plek in de Top 40. 

5. Snelle - Reünie
Natuurljk sluiten we dit lijstje af met Snelle. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de rapper de hele week de Alarmschijf heeft met zijn nummer Reünie. Wil je deze track graag horen? Luister dan naar Qmusic, want daar wordt hij lekker vaak gedraaid! 

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!