4 vragen over Top 40-hits met Remember in de titel

- Overig

 Becky Hill David Guetta Michael Jackson Phil Collins Long Tall Ernie and The Shakers Bee Gees Sara Kays Shakira Rihanna
4 vragen over Top 40-hits met Remember in de titel

Remember van Becky Hill en David Guetta is de twintigste Top 40-hit met ‘remember’ in de titel. Vier vragen over dit feitje.

In welk decennium kwamen de meeste ‘remember-hits’ voor?
Goede vraag! De 90’s winnen het op dit gebied net van de 70’s. In de jaren 90 telden we vijf Top 40-hits met ‘remember’ in de titel. Phil Collins brak in 1990 het spits af met zijn Do You Remember?, dat in 5 weken Top 40 niet verder kwam dan de twintigste stek. Vervolgens wist Michael Jackson in 1992 met Remember The Time de lijst binnen te komen. Die track stond 9 weken in de Lijst der Lijsten en bleef steken op de derde plek. I’ll Remember van Madonna (#34 in 1994), Remember Me This Way van Jordan Hill (#24 in 1995) en Remember Me van Blue Boy (#13 in 1997) volgden. In de jaren 70 kwamen we vier hits met ‘remember’ in de titel tegen: Remember September van Catapult (#20 in 1976), I Remember Elvis Presley van Danny Mirror (#1 in 1977), Do You Remember van Long Tall Ernie & The Shakers (#1 in 1977) en I Remember Yesterday van Donna Summer (#24 in 1977).

Zit daar ook de grootste Top 40-hit met ‘remember’ in de titel tussen?
Yep. Do You Remember van Long Tall Ernie & The Shakers uit 1977 is met 424 Top 40-punten nog altijd de grootste ‘remember-hit’ ooit. Het is naast I Remember Elvis Presley en Don’t Forget To Remember van de Bee Gees één van de drie hits met ‘remember’ in de titel, die op nummer 1 wisten te komen.

Zit er tussen al die hits nog een link naar nu bij?
Nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt is Beachbreeze (Remember The Summer) van Svenson & Gielen en Jan Johnston opeens pijnlijk actueel. We zouden een ‘summer of love’ krijgen, maar die lijkt nu toch echt ver weg. Beachbreeze (Remember The Summer) laat je nog even wegdromen naar al die zomers, waarin je nog echt onbezonnen kon genieten.

Moesten we lang wachten op een ‘remember’-hit?
Nee, deze keer kwam de volgende verrassend snel. De laatste was Remember That Night? van Sara Kays. Dat nummer kwam op 13 februari van dit jaar de Top 40 binnen en hield het uiteindelijk een maand vol, met nummer 33 als hoogst behaalde positie. Remember van Becky Hill en David Guetta kwam precies vijf maanden na de binnenkomst van Remember That Night? de lijst binnen. Voor het succesje van Sara was Always Remember Us This Way de laatste ‘remember-hit’ in de Top 40.

De huidige 'remember-hit': Remember van Becky Hill en David Guetta.

Foto: covers single