3x wat je nog niet wist over Snelle

- Overig

 Snelle

Snelle is de hoogste stijger in de huidige Top 40 met zijn track reünie. Ook pakte de rapper een paar weken geleden de alarmschijf. Check hier drie punten over Snelle die je waarschijnlijk nog niet wist!

Snelle brak dit jaar door in de Top 40 met Scars, niet lang hierna volgde Plankgas wat een samenwerking met Frenna is. Dit is tot nu toe zijn grootste hit met 87 punten in de Top 40. Twee weken geleden kwam reünie binnen op de 23e plaats en één week later stond de track al in de top 10, namelijk op de achtste plek! Wil jij meer weten over Snelle? Check hier drie feitjes over de rapper.

1. Bekend door Enzo Knol 
Misschien ken je hem wel, dé grootste vlogger van Nederland: Enzo Knol. Met een bereik van meer dan twee miljoen volgers heeft de YouTuber erg veel invloed. Zo hielp hij Snelle bekender worden. In één van zijn vlogs gingen de twee samen afspreken en naar de muziek van Snelle luisteren en hierover praten. Vervolgens schoten de streamingcijfers van de rapper omhoog, waarna hij een Gouden Plaat ontving, uitgereikt door onder anderen Enzo Knol. Als tegenprestatie geeft ook Snelle een plaat aan Enzo. Snelle gaf een Platina Award aan Enzo Knol voor het behalen van meer dan 12 miljoen streams. 

2. Snelle zijn moeder en stiefvader hebben eigen restaurant
In een aflevering van Boeiend vertelt Snelle over zijn het restaurant van zijn moeder en stiefvader. Terwijl Snelle hier met presentator JayJay Boske zit te eten vertelt hij dat hij hier niet erg vaak komt. Maar omdat de rapper nu een rijbewijs en een auto heeft komt Snelle steeds vaker langs om een bakkie te doen en zijn moeder een kus te geven. 

3. Samenwerkingen met Jebroer 
Jebroer en Snelle ontmoetten elkaar op de Herman Brood Academie waar Snelle op school zat en les kreeg van Jebroer. Inmiddels hebben de twee al een track samen: Alleen Maar Gelukkig én is Snelle getekend bij het label van de rapper. Dat Jebroer ook een grote invloed had bij de groeiende carrière van Snelle kun je wel stellen. Daarom was ook Jebroer aanwezig bij het uitreiken van de Gouden Plaat aan Snelle. 

Check de songtekst van Snelle zijn huidige Top 40-hit reünie.

(Foto: YouTube)