Vandaag in 2012: Loreen scoort grootste Songfestivalhit

- Nieuws

 Nieuws Loreen Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws

Op 2 juni 2012 komt Loreen met Euphoria binnen in de Media Markt Top 40 op de 23e plaats. Een week na binnenkomst staat de single op nummer 2, direct de hoogst bereikte positie.

Zweden had met het nummer voor de vijfde keer het Eurovisie Songfestival gewonnen. De single zou in totaal 26 weken in de lijst verblijven en daarmee de meest succesvolle Songfestival-hit in de Top 40 worden. 
 
Het liedjesfestival had daarvoor verschillende nummer 1-hits opgeleverd. Zo stonden The Brotherhood Of Men (Save Your Kisses For Me), Nicole (Ein Bisschen Frieden), Bucks Fizz (Making Your Mind Up) en Sandie Shaw (Puppet On A String) met hun winnende festival-liedjes bovenaan de Nederlandse hitlijst. Cliff Richard stond met Concratulations en Power To All Our Friends, weliswaar geen winnende liedjes, ook bovenaan de Top 40. 
 
Vicky Leandros, eveneens een nummer 1-hit met het winnende liedje in 1972, was met Apres Toi jarenlang de meest succesvolle bijdrage van het Eurovisie Songfestival. Loreen overtreft dat resultaat in 2012 ruimschoots. 
 
Bekijk hier de Top 40 van 2 juni 2012