Tony Hadley stopt met Spandau Ballet

- Nieuws

 Spandau Ballet
Tony Hadley stopt met Spandau Ballet

Tony Hadley heeft aangekondigd te stoppen als zanger van de groep Spandau Ballet.

Wat de precieze oorzaak is van het stoppen blijft onduidelijk: “Vanwege omstandigheden buiten mijn controle is het met grote spijt te moeten zeggen dat ik geen lid meer ben van Spandau Ballet. Als zodanig zal ik in de toekomst ook niet meer met de groep optreden”, zo laat de 57-jarige zanger weten via Facebook.

Met Spandau Ballet scoorde Hadley totaal twaalf hits in de Top 40 waarbij Muscle Bound in 1981 het eerste succes was. Daarna wisten Gold (1983) en Only When You Leave (1984) de tweede plaats te bereiken. In 2009 werd Be Free With Your Love de laatste hit van de groep, waarna de band in 1990 stopte. Eind jaren negentig kwam de groep weer bij elkaar. Over de rechten en vergoedingen van de nummers was in het verleden wel eens onenigheid.
 
Dinsdag volgde ook een officiële reactie van de groep: "Tony heeft in september 2016 duidelijk gemaakt dat hij niet meer met de groep wilde samenwerken en sindsdien is dat niet meer veranderd. 2015 was de laatste keer dat we met hem optraden of met hem werkten. Nu hebben we het besluit genomen als groep verder te gaan."
###AD###