Spandau Ballet heeft nieuwe leadzanger

- Nieuws

 Spandau Ballet
Spandau Ballet 2018

De Britse popgroep kiest Ross William Wild als vervanger van de voormalig leadzanger Tony Hadley.

Nadat Hadley vorig jaar Spandau Ballet gedag zei, was de band op zoek naar een nieuwe frontman. De overige vier leden hielden een auditie, waar vele zangers op afkamen. In Wild vonden ze de perfecte vervanger om de jaren '80 groep nieuw leven in te blazen. 

Volgens gitarist Gary Kemp was het geen lastige keuze. Toen Wild begon te zingen, waren ze meteen onder de indruk van zijn stem. "We waren niet op zoek naar iemand die op Tony leek", aldus Kemp. "Ross zong niet alleen goed, maar brengt ook veel passie en ervaring op het podium."

Lovende recensies
Wild maakte vorige week zijn debuut als de nieuwe leadzanger tijdens een optreden van Spandau Ballet in de Londense club Subterania. De fans reageerde positief op de nieuwe frontman en beloonde hem na afloop met een luid applaus. Ook Kemp was positief. "Dit is de wedergeboorte van Spandau Ballet. We zijn nog steeds dezelfde Spandau Ballet, maar Ross brengt een nieuw soort energie op het podium." 

 

Geen plannen voor nieuwe muziek
Spandau Ballet brak in 1983 door met de single True. Daarna bracht de band zes albums uit, waarvan 12 singles in de Top 40 belanden. Het laatste album Once More dateert alweer uit 2009. Toch heeft de band voorlopig geen plannen om nieuwe muziek uit te brengen. "We willen onze fans eerst laten wennen aan het nieuwe stemgeluid. En daarna, wie weet?" aldus Gary. Voormalig frontman Tony Hadley releaste vorige week zijn soloalbum Talking To the Moon. 

(Foto: BSR Agency)