Swedish House Mafia en The Weeknd pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Swedish House Mafia The Weeknd
Swedish House Mafia en The Weeknd pakken Alarmschijf

Swedish House Mafia keerde eerder dit jaar al terug na een dik 9 jaar durende pauze en nu hebben de mannen een track met The Weeknd uit: Moth To A Flame. De komende week is het de Alarmschijf bij Qmusic.

In september plaatste The Weeknd al wat kleine teasers op Instagram, waarbij hij verwees naar Swedish House Mafia. De woorden ‘wordt vervolgd’ leken op een snelle release te hinten, maar alsnog moesten we nog lang wachten op het volledige nummer. Tot deze week. Moth To A Flame zal op het nieuwe album van Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso staan, dat de titel Paradise Forever zal krijgen. Het zal ergens aan het begin van 2022 verschijnen, met ook de eerdere singles It Gets Better en Lifeline (met Ty Dolla $ign en 070 Shake) op de tracklist.

Tour
Naast de nieuwe single kondigde het trio ook nog hun eerste wereldtournee sinds 2019 aan. Ze doen maar liefst 44 steden aan over de hele wereld. De run begint in juli met een Noord-Amerikaanse etappe, voordat hij tussen september en november door Europa gaat. Op 31 oktober 2022 staan de mannen in de Amsterdamse Ziggo Dome. De tickets daarvoor gaan op vrijdag 29 oktober 2021 in de verkoop.

Eerste Alarmschijf voor Swedish House Mafia
Ondanks hun nummer 1-hit One (Your Name), met Pharrell, en de top 10-hits Don’t You Worry Child (met John Martin), Save The World en Miami 2 Ibiza (met Tinie Tempah) is Moth To A Flame de eerste Alarmschijf voor Swedish House Mafia. De formatie is wel de 30e Zweedse act met een Alarmschijf. Recordhouder is ABBA, met 8 Alarmschijven op zak. Voor The Weeknd is het zijn achtste Alarmschijf en daarmee komt de Canadese superster op gelijke hoogte met zijn landgenoten van Nickelback. Bovendien komt hij nu bij de vier Canadese acts met de meeste Alarmschijven, achter Shawn Mendes, met 11 schijven en Nelly Furtado en Justin Bieber die er 14 wisten te scoren.

Beluister alle Alarmschijven vanaf 2000 via onze playlist op Spotify!