Snelle pakt derde Alarmschijf met 5 voor 12

- Nieuws

 Snelle
Snelle pakt derde Alarmschijf met 5 voor 12

Snelle heeft de afgelopen tijd aan nieuwe muziek gewerkt en het eerste resultaat dat we daarvan te horen krijgen is 5 voor 12. Het is zijn derde Alarmschijf en zijn eerste sinds 2020.

Donderdag kwam Snelle zijn nieuwe track voorstellen bij Domien Verschuuren in de Q-middagshow bij Qmusic en de zanger moest Domien iets bekennen. “Ik ben eigenlijk best wel zenuwachtig voor de release”, zo liet hij zich ontvallen. “Voor mijn gevoel is het lang geleden dat ik iets uitgebracht heb of misschien is het lang geleden dat ik een soloplaat heb uitgebracht.” Dat laatste is voor een deel waar. Deze zomer bracht de Gelderse artiest samenwerkingen uit met Metejoor (Kijk Ons Nou) en met zijn ontdekking Ammar (De Laatste). Die kwamen helaas allebei niet verder dan de Tipparade, net als de solonummers Pizza Met Ananas en Niks Mee Te Maken. Met In M’n Bloed scoorde Lars Bos, zoals Snelle echt heet, zijn laatste Top 40-hit. Die track kwam in januari niet voorbij de veertiende plaats in de Nederlandse Top 40.

Eigen interpretatie
De afgelopen tijd was Snelle vooral bezig met het schrijven van nieuwe muziek. Naast 5 voor 12 komt er nog veel meer nieuwe, eigen muziek aan. Maar eerst dus de track met de uitdrukking in de titel. “We hadden die synthesizerloop, die je waarschijnlijk een beetje doet denken aan Toto, en die vonden we echt gruwelijk vet. Van daaruit vertrokken we: we vinden deze loop vet en het maakt niet veel uit wat erop gebeurt. En toen kwamen we met de hook ‘5 voor 12’, wat we gewoon een gave term vonden. Ik heb het daarna aan mijn manager laten horen en die zei: ‘Oh, wat goed, dit gaat helemaal nergens over. Wat goed!’ En toen zei ik: 'Dat is nu juist het probleem'. Waarop hij antwoordde: ‘Nee, dat is geen probleem, want dan kan iedereen er zijn eigen invulling aan geven.’ Dus wij gingen daarna aan de slag met de coupletten, met in ons achterhoofd om alles zo open en multi-interpretabel te houden.”

Het is de derde Alarmschijf voor Snelle: Reünie en 17 Miljoen Mensen (met Davina Michelle) werden eerder verkozen en die kwamen allebei op de eerste plek van de Top 40 terecht.

Beluister alle Alarmschijven ooit in onze playlist op Spotify!